Öğrenci Kariyeri Banner

Artık Enerjiyi Parmak Ucundan Mı Üreteceğiz?

Artık Enerjiyi Parmak Ucundan Mı Üreteceğiz?

Bilim insanları, güneş enerjisi veya herhangi bir hareket gerektiren ve bu sayede prize bağımlı olmayan şarj aletlerini bir adım öteye taşıyor. Üzerinde çalışılan yeni icat, parmak uçlarımızda biriken terden enerji üretecek. Bu sayede herhangi bir dış etkene bağımlı kalınmadan enerji ihtiyacı karşılanacak.

Elektriğe ulaşma imkanımızın olmadığı yerlerde, kullandığımız elektronik cihazları şarj edebilmemizi sağlayan birçok ürün piyasada bulunuyor. Bunlar genelde, güneş enerjisiyle çalışan veya hareket gerektiren cihazlar olarak karşımıza çıkıyor. 

Kaliforniya Üniversitesinden araştırmacılar, bireyleri herhangi bir dış kaynağa bağımlı tutmayacak şekilde bir cihaz üretmenin peşinde. Söz konusu cihaz, herhangi bir kolu çevirmenize veya güneş enerjisine ihtiyaç duymadan çalışacak.

Ayrıca süreçte sadece terden de yararlanılmıyor. Birden fazla parmağa takılabilen yamaların dokunma ile enerji üretebildiği de konuşuluyor. Bu ayrıntı oldukça önemli görünüyor çünkü parmak uçlarımızla gün içinde sürekli teknolojik aletlere dokunuyoruz. Bu şekilde de ciddi bir enerji üretiminin sağlanacağını söylemeliyiz. 

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.