Öğrenci Kariyeri Banner

Arkamıza Yaslanıp Rahatlayalım Çünkü Bu Psikolojik Gerçekler Herkes İçin Geçerli!

Arkamıza Yaslanıp Rahatlayalım Çünkü Bu Psikolojik Gerçekler Herkes İçin Geçerli!

Zihnimiz bize oyun mu oynuyor? Aklımıza takılan bir sürü soru… Peki ya bunlar herkeste olan şeyler ise? Hadi birlikte inceleyelim.

1.    İnsan davranışları çok önemlidir. Biriyle konuşurken onun hal ve tavırları bize kişinin düşünüp de bize söylemedikleri hakkında birçok bilgi verir. Eğer başkası hakkında konuşuyorsanız unutmayın ki siz yokken de sizin hakkınızda aynı şekilde tavır sergileyecektir.


2.    Japonların inancına göre insanlar üç farklı yüze sahip: biri dışarıya gösterdiğimiz; biri yakınlarımızlayken takındığımız ve sonuncusu ise yalnız iken sahip olduğumuz. Siz hangisi gerçek ben diye düşünürken diğer maddeye geçelim.


3.    Eminim birkaç tane yastıkla uyumak herkese keyif verir. En çok da depresif ruh haline bürünmüş yalnızlık hissiyle boğuşanlara...


4.    Yıllık Spotify günlüğünüzde müzik dinlenen saat 40.000’in üzerinde mi? Günlük 5-10 şarkı dinlemek hafızayı güçlendirir ve yalnızlık hissini giderir. Belki de birkaç yastığa ihtiyaç duymazsın bu sayede😊


5.    Çevresindekiler bakımından yüzü gülmeyenler burada mı? Sanırım en çok da bahtsız olanlar bağlanmayı kabul etmezler çünkü onlar önceden zaten bağlanmış ve yüzüstü bırakılmış olanlardır.


6.    Kafamda kentsel dönüşümler… Fazla düşünmek negatif şeyleri çeker; akıl oyunları, yüzlerce düşünce, işin içinden çıkılamayan yapma senaryolar… Şunu bırakıp şöyle bir arkana yaslanmaz mısın? Nasıl mı? Bunun için İnsanı Aradığı Mutluluğa Ulaştıracak 7 Değişim Tavsiyesi yazımızı okuyabilirsin.

7.    Tekdüze, basma kalıp hayatlar yaşıyoruz ama sen bundan kurtulduğun an çevrende bulunanlar bunu fark edecek. Bu değişim belki çevrene bir başkaldırı bile olabilir. İşte o zaman bunu fark edenler senin değiştiğini ifade eder; diğer bir deyişle tek açıklaması artık onların istediği gibi değilsin...


8.    Acıklı filmler izleriz ya aslında bir şeylerin kıymetini anlamak için en güzel yol da budur…

ÖZGÜN İÇERİK

 


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

2 Yorum

  • Beste  Kurt

    Kendime çok yakın hissettiğim maddeler oldu :)

  • Şule  ULABA

    💥💥

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.