Öğrenci Kariyeri Banner

Yatay Geçiş Sisteminde Değişikliğe Gidildi!

Yatay Geçiş Sisteminde Değişikliğe Gidildi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), önlisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında yapılan yatay geçişler ile ilgili sistem değişikliği kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde üniversiteye göre yatay geçiş tarihleri duyurulmuştu. Hemen ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK), önlisans ve lisans düzeyindeki programlar başta olmak üzere, çift anadal ve yan dal ile kurum arası tranfer işlemlerinde değişiklik yapılmasına yönelik bir yönetmelik yayımlandı.

Yapılan Değişiklikler Şu Şekilde:

Yükseköğretim Kurulu, üniversite öğrencilerinin diploma programları arasında yatay geçiş başvurularını farklı bir şekilde değerlendirmeye karar verdi. YÖK, öğrencilerin genel not ortalamaları ile kayıt oldukları senenin YKS puanlarının en az yüzde 40'ının hesaplanıp dahil edilerek senatoların belirlediği kriterler doğrultusunda değerlendirilmesi kararı aldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, önlisans ve lisans düzeyindeki programlarda okuyanlar haricinde çift anadal ve yan dal programdaki kişilerin de farklı kurumlara transfer olmasına dair yeni yönetmelikler paylaşıldı. 

Paylaşılan rapora göre yatay geçiş başvuruları, adayların hem genel not ortalaması hem de programın puan türünde yükseköğretime kayıt olunan YKS puanının yüzde 40'ı hesaplanarak değerlendirilecek. Ardından senatonun belirlediği kriterlere göre ayrılan kontenjanlara göre geçiş işlemi gerçekleştirilebilecek.

Hükümün 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde yürürlüğe gireceği ifade edildi. Ayrıca başarı şartı taşıyan adaylar, başarı sırasına göre yedek aday olarak değerlendirilecek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.