Apple CEO’su Tim Cook, şirket için bir ilke imza atarak kameraları için birlikte çalıştığı şirketi resmen paylaştı. Cook’un paylaşımıyla Apple’ın 10 yılı aşkın süredir Sony ile çalıştığı resmen ortaya çıktı.
Normalde cihazlarının bazı özellikleriyle birlikte donanım tedarikçilerini de gizleyen Apple, bugün bir ilki gerçekleştirdi. Apple CEO’su Tim Cook, iPhone 15 serisinde Sony’nin en gelişmiş lenslerini göreceğimiz iddialarının ardından önemli bir açıklama yaptı.
Japonya’yı ziyaret eden Cook, Sony’nin tesislerinden birine de uğradı ve bu tesisten bir fotoğrafla birlikte büyük bir gizemi sonlandırdı. Cook, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Apple’ın kameralar için 10 yıldan uzun süredir Sony ile ortak olduğunu duyurdu.
Cook, Bu Paylaşım İle İtiraf Etti:
We’ve been partnering with Sony for over a decade to create the world’s leading camera sensors for iPhone. Thanks to Ken and everyone on the team for showing me around the cutting-edge facility in Kumamoto today. pic.twitter.com/462SEkUbhi
— Tim Cook (@tim_cook) December 13, 2022
“iPhone için dünyanın önde gelen kamera sensörlerini oluşturmak üzere on yılı aşkın bir süredir Sony ile ortaklık yapıyoruz. Ken ve ekipteki herkese bugün bana Kumamoto’daki son teknoloji tesisi gezdirdikleri için teşekkürler.”
Geçtiğimiz günlerde sektör kaynaklarından gelen bilgilere göre, Apple’ın iPhone 15 serisinde Sony’nin en gelişmiş sensörüne yer vereceği söyleniyordu. Bu sensör, Sony’nin geçtiğimiz yıl tanıttığı ve dünyada bir ilk olan CMOS sensörünün gelişmiş bir modeli olacak gibi görünüyor.