Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'ın WWDC 2023 Etkinliğinde Tanıttığı Tüm Ürünler!

Apple'ın WWDC 2023 Etkinliğinde Tanıttığı Tüm Ürünler!

Apple, dün akşam düzenlediği WWDC 2023 lansmanında birçok yeni ürün ve yazılımını duyurdu. Mac’lerden artırılmış gerçeklik gözlüğüne kadar uzanan yeni ürün skalası teknolojiseverleri oldukça heyecanlandırdı. 

İşte WWDC 2023'te Tanıtılan Tüm Ürünler:

iOS 17

Apple, iPhone işletim sisteminin yeni versiyonu olan iOS 17 sürümünü de tanıttı. Birçok arayüz değişimi ve multitasking özelliğini barındıran işletim sisteminde Telefon, iMessage, AirDrop, Cüzdan ve Sağlık gibi stok uygulamalara da güncelleme yapıldı.

M2 Ultra

M2 Ultra, Apple’ın bu güne kadar geliştirdiği en büyük ve en iyi çip olma özelliğine sahip. Yeni Mac Studio ve Mac Pro’yu şimdiye kadarki en güçlü Mac masaüstü bilgisayarlar haline getiriyor.

Vision Pro ve Vision OS

Sadece bir sanal gerçeklik gözlüğü olmayan Vision Pro, etrafınızdaki insanlarla iletişime geçmenize de imkan tanıyor. Aynı zamanda AR/VR gözlük sanal toplantıları da çok daha kolay hale getiriyor. Vision Pro, aynı zamanda size kayıt alma şansı da tanıyor. Karma gerçeklik gözlüğü sayesinde anılarınızı da kaydedebiliyorsunuz. 

M2 Ultra’lı Mac Pro

M2 Ultra işlemcisine sahip Mac Pro’da sekiz Thunderbolt bağlantı noktası ve altı PCI genişletme yuvası yer alıyor. Ürün, 6.999 dolar olarak fiyatlandırıldı. Mac Pro’da üç adet USB-A bağlantı noktası ve iki adet HDMI bağlantı noktası bulunuyor. HDMI, en fazla 8K çözünürlük ve 240 Hz’ye kadar kare hızlarını destekliyor. Ayrıca iki adet 10 Gb Ethernet bağlantı noktası da mevcut.

Mac Studio Modelleri

Yeni Mac Studio'nun yeni cihazlarında geliştirdiği en güçlü işlemcileri seçme imkanı tanıyan Apple, kullanıcılarına M2 Max ve M2 Ultra işlemcilerini sunuyor. Yeni modeller, 1999 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Türkiye’de ise 57,999 Türk Lirası gibi bir başlangıç fiyatına sahip cihazların profesyonel kullanıcıların ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacağı düşünülüyor.

15 inç MacBook Air

Ürüne güç veren M2 yongası 8 çekirdekli bir CPU’ya sahip. Aynı zamanda 10 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen GPU ile geliyor. Bu noktada yüksek performanslı media engine ile daha fazla sayıda 4K ve 8K ProRes video akışıyla çalışma imkanı tanıyor. Ayrıca 18 saate kadar pil ömrüyle uzun süreler batarya sorununu ortadan kaldırıyor.

MacBook Air 15.3 11,5 mm inceliğe sahip. Apple’a göre cihaz dünyanın en ince 15 inç laptopu. Yalnızca 1,49 kg olmasıyla ürünün taşınması da oldukça kolaylaşıyor. Üzün, benzer seviyedeki bir PC laptopa göre yaklaşık yüzde 40 daha ince ve 0,22 kg daha hafif.

watchOS 10

watchOS 10 ile birlikte birçok uygulama yeniden tasarlandı. Ayrıca Apple Watch saatlere iPhone’lardaki gibi widget desteği de getirildi. Ayrıca arka plan rengi, artık saate göre değişecek. Örneğin akşamları karanlık temada bir renk olacak.

Aynı zamanda Antrenman’daki Bisiklet Sürme özelliği, Pusula ve Haritalar da entegre edilirken, Antrenman, iPhone’da Canlı Etkinlik olarak izlenebilecek.

tvOS 17

Apple Tv, kullanıcılara yenilenmiş bir arayüz tvOS 17 ile sunuluyor. Yenilenen arayüz şık ve sade bir tasarıma sahip. FaceTime, Apple Tv’de yerini aldı. Artık evde televizyon rahatlığında toplantılar yapılırken, kullanıcılar sevdikleriyle görüntülü bir şekilde görüşebilecek. 

macOS 14 (Sonoma) 

macOS 14 için duyurulan yeni özellikler arasında masaüstü için widget desteği, yepyeni ekran koruyucular, Oyun Modu ve güncellenmiş Safari yer alıyor. Apple, yepyeni bir Oyun Modu’nu sundu. Yeni mod, Apple Silicon çipleri daha optimize hale getirerek oyunlarda daha iyi FPS sunacak. 

iPadOS 17 

iPadOS 17 tanıtımı widgetlar ve Kilit Ekranı ile başlatıldı. Yeni widgetlar sayesinde akıllı ev sistemine direkt olarak tek tuşla bağlanabilecek, ışık veya müzik kolayca kontrol edilebilecek. 

Yeni makine öğrenimi modelleri sayesinde iPadOS 17, bir PDF’deki alanları tanımlayabiliyor. Üstelik kamera ile taranan belgeler üzerinde de çalışabilecek. Böylece parmakla veya Apple Pencil ile belgelerinizi imzalayabileceksiniz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.