Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Teknoloji Sektöründeki Kadın Sayısını Artıracak Proje!

Apple'dan Teknoloji Sektöründeki Kadın Sayısını Artıracak Proje!

Apple, teknoloji sektöründeki kadın sayısının düşüklüğüne dikkat çekmek için bir program hazırlıyor. CEO Tim Cook da sektördeki kadın eksikliği konusunda hiçbir mazeretin olmadığını, bunun değişmesi gerektiğini ifade etti. Birleşik Krallık'ta başlatılan program ile birlikte kadın geliştiricilere destek verilmesi planlanıyor.

App Store Foundations ismili program, Birleşik Krallık’ta uygulamaya koyuldu. Şirket, bu programın asıl amacını sektördeki kadın geliştiricileri desteklemek ve teknolojideki kadın çalışan çeşitliliğini artırmak olarak belirtti.

BBC’ye verdiği demeçte, sektörün yeterince çeşitli hâle gelmediği sürece istenilen başarılara ulaşamayacağına dikkat çeken Tim Cook: “Teknolojinin insanlık üzerindeki etkisinin masada kadınların da olmasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Teknoloji birçok şeyi başarabilecek harika bir şeydir; ancak bu, farklı görüşler olmadan mümkün olamaz" diye konuştu.

Kadın Çalışan Oranının Yüzde 33'e Çıkması Hedefleniyor!

Cook yaptığı açıklamalara kadınların teknoloji sektöründe olmamasının hiçbir mazeretin olmadığını da ekleyerek, bilgisayar bilimi ve programlama alanındaki insan sayısını temelden değiştirmeleri gerektiğini vurguladı. Açıklamalara göre yeni programla birlikte geliştiriciler, kodlama gibi teknik şeylerin yanı sıra pazarlama ve para kazanma gibi konularda eğitim görecekler.

Yayınlanan bazı raporlara göre teknoloji ile alakalı işlerin yalnızca yüzde 26’sı kadınlarda. Deloitte isimli bir sitenin verileri ise büyük teknoloji şirketlerindeki kadınların oranının bu yıl yüzde 33’e çıkmasının beklendiğini ifade ediyor. Bu durum da Apple gibi büyük teknoloji şirketlerinin sektördeki kadın varlığını artırmak için hamle yapmasını sağlıyor. Şirketin şu an ABD’deki çalışanlarının yüde 35’i kadın.

Daha önce Microsoft, Google, Snap, Airbnb ve daha birçok önde gelen teknoloji şirketi sektördeki çeşitliliği artırmak için bazı adımlar atmıştı. Örneğin Microsoft, çeşitli programlarla kadınların teknoloji alanındaki varlığının yükselmesini istediğini, bu tarz çeşitliliğin yüksek olduğu ekiplerin daha üretken çalışabileceğini ifade etmişti.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.