Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Kullanıcıları Heyecanlandıran Patent!

Apple'dan Kullanıcıları Heyecanlandıran Patent!

Apple bugün resmen onaylanan yeni patenti ile Apple Watch akıllı saatlerine kamera yerleştirebilecek. Başvurusu 2019'da yapılan ve yeni onaylanan patent, Apple Watch'un kamerayla gövdeden ayrılarak da kullanılabileceğini gösterdi.

Akıllı saatler gibi giyilebilir teknolojiler her geçen gün gelişmeye devam ederken Apple, bugün tartışma yaratacak bir patentle gündeme geldi.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından bugün onaylanan yeni patent, Apple’ın akıllı saatlerinin pinine kamera yerleştirmesinin önünü açtı.

El Hareketi İle Fotoğraf Çekebilecek!

Apple Watch’ların dijital pininde kamera bulunmasının önünü yasal olarak açan yeni patent, kameranın muhtemel işlevlerini de listeledi.

Patentte paylaşılan bilgilere göre bilekte bulunacak kamera, kullanıcıların el hareketlerini algılayabilecek ve sadece bir el hareketiyle fotoğraf çekebilecek.

 

Kamera, standart bir kamera görevi görerek doğrudan bilekten çıkarılarak da kullanılabilecek. Ayrıca paylaşılan bir başka görsele göre Apple Watch’ın gövdesi, kayıştan ayrılarak tıpkı bir aksiyon kamerası gibi görev görebilecek.

Tabii akıllı saate eklenen kamera, pek çok gizlilik tartışmasını da beraberinde getirebilme potansiyeli taşıyor.

Apple Özellikten Vazgeçmiş Olabilir!

Apple’ın söz konusu patent için başvuru aslında 2019 yılında yapıldı. Dolayısıyla şirketin bu fikirden çoktan vazgeçmiş olabileceği ihtimali mevcut.

Bununla birlikte Apple’ın bu teknolojinin patentini alması, gelecekte Apple Watch’larda kamera göreceğimizi kesin olarak söylemiyor. Apple, yalnızca bu patentle birlikte dilerse bunu yapma şansına sahip oldu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.