Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'da Deprem Yaratacak İstifa!

Apple'da Deprem Yaratacak İstifa!

Apple, Jony Ive'ın şirketten ayrılması sonrasında yaşadığı en büyük ayrılık şokunu yaşıyor,ünlü isim şirketten ayrıldığını bellirtti.

Baş donanım tasarımcısı Evans Hankey firmadan ayrılacağını söyledi. Şu anda yerine gelecek kişi bilinmiyor ve Hankey’in altı ay daha Apple’da çalışmaya devam edeceği açıklandı.

Bu, iPhone'ların, Mac'lerin ve diğer her şeyin fiziksel görünümünden ve hissinden sorumlu kişinin şirketten ayrılması anlamına geliyor.

6 Ay Daha Kalacak!

Hankey, Apple'da altı ay daha kalacağını belirtti. Bundan üç yıl önce, eski baş tasarım sorumlusu Jony Ive'nin kendi tasarım firmasını kurmak için ayrılmasından sonra donanım tasarımını devralmıştı.

Hankey’den sonra Apple’da tasarım bölümünün başına geçecek kişi henüz açıklanmadı. Bir Apple sözcüsü, 'Kıdemli tasarım ekibinin onlarca yıllık deneyime sahip güçlü liderleri var. Evans, biz geçiş boyunca çalışırken kalmayı planlıyor ve liderliği ve katkıları için ona teşekkür etmek istiyoruz' açıklamasını yaptı.

Hankey ve insan arayüzü tasarımından sorumlu Başkan Yardımcısı Alan Dye, Ive ayrıldığından beri doğrudan Apple yöneticisi Jeff Williams'a rapor veriyordu.
 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.