Öğrenci Kariyeri Banner

Apple CEO'su Tim Cook Herkesin Öğrenmesi Gereken En Önemli Dili Açıkladı!

Apple CEO'su Tim Cook Herkesin Öğrenmesi Gereken En Önemli Dili Açıkladı!

Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda okullarda eğitimi verilmesi gereken "evrensel dili" açıkladı!

Apple CEO’su Tim Cook, medya kuruluşu Bright ile gerçekleştirdiği röportajda merak edilen soruları yanıtladı. Cook, konuşma sırasında eğitime değinerek, okullarda öğretilmesi gereken en iyi evrensel dili duyurdu. Cook, verdiği röportajda, okullardaki kodlama eğitiminin önemine değindi ve mutlaka öğrenilmesi gereken bir dil olduğunu vurguladı.

'Liseden Mezun Olmadan Önce Öğrenilmeli'!

Tim Cook, okullardaki kodlama eğitimini eleştirirken, insanların liseden mezun olmadan önce programlama öğrenmesi gerektiğini ve eğitiminin ilkokulda verilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca kodlamayı tek evrensel dil olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Ana dilin iletişim için önemli olduğunu söyleyen Tim Cook, yaratıcılığınızı konuşturmanın en iyi yolunun programlama dili olduğunu söylerken, “tek evrensel dil” dediği kodlamanın herkesin sahip olması gerektiği temel bir beceri olduğunu belirtti.

Tim Cook, bu yaz paylaştığı tweetle ABD eğitim bakanlığına, her eyaletteki K-12 eğitim müfredatına bilgisayar bilimi dersinin de eklenmesi konusunda bir çağrıda bulundu, Cook'un bu çağrısını 500’den fazla iş insanı da destekledi. Taleplerini mektupla ileten iş insanları, şu ifadelere yer verdi:

“Amerika Birleşik Devletleri teknolojide dünya lideri, ancak lise öğrencilerimizin sadece %5’i bilgisayar bilimi okuyor. Bu nasıl kabul edilebilir? Kişisel bilgisayarı, interneti ve akıllı telefonu biz icat ettik. Gelecek nesli hazırlamak bizim sorumluluğumuzdur. Yeni Amerikan Rüyası için.”

ABD’nin Çalışma İstatistikleri Kurumu, ülkenin 2026 yılında kadar 1,2 milyon yazılım mühendisine ihtiyaç duyacağını düşünüyor. Bunlara ek olarak 2021 yılında yazılımcılara verilen ortalama yıllık maaşın 109 bin dolar olduğu biliniyor

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

1 Yorum

  • Abdullah Enes  Yıldırım

    Keşke Türkiyede de bu kadar üzerine düşülse.

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.