Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla'dan Satış Rekoru Geldi!

Tesla'dan Satış Rekoru Geldi!

Elektrikli otomobil alanının lideri durumunda bulunan otomotiv devi Tesla, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde rekor satış rakamını yakaladı. 

2019 yılında pandeminin başlangıcından bu yana otomotiv sektöründe genel olarak bir karmaşa durumu var. Firmalar arasında satın almalar ve işbirliği anlaşmaları duyurulurken, bir yandan da tedarik zincirindeki bozulmalar ve çip krizi gibi sorunlarla mücadele devam ediyor. 

Elektrikli otomobil sektörünün öncülerinden olan Tesla ise bu durumdan son çeyrekte hiç etkilenmemiş gibi görünüyor. Yılın ikinci çeyreğini zayıf geçiren firma, yılın üçüncü çeyreğinde ise satış rekoru kırarak şaşırttı.

Toplam 383 Bin Satış Gerçekleştirildi!

Otomotiv devinin internet sitesinde yer alan rapora göre yılın üçüncü çeyreğinde toplamda 383 bin 830 adet otomobil satışı yapıldı. Bu satışların 18 bin 672 adedi Model S ve Model X satışlarından oluşurken, Model 3 ve Model Y satışları ise 325 bin 158 olarak duyuruldu. Firmanın depolarında ise 20 bin otomobil bulunduğu söyleniyor. 

Bunun yanı sıra Tesla’nın açıklamalarına göre bu araçların teslimatı tamamlanmamış durumda. Raporda araçların dönem sonuna kadar varış noktalarına ulaştırılıp teslimatlarının tamamlanacağı ifade edildi. Tesla ayrıca lojistik açısından yoğun olan bu dönemde teslimatları uygun fiyatla gerçekleştirmenin zorluğuna da dikkat çekti.

İki yıl boyunca her çeyrekte daha fazla satış yapmayı başaran Tesla, geçtiğimiz çeyrekte ise Şangay fabrikasında yaşanan ciddi Covid vakalarından sonra satış rakamlarında düşüşe geçmişti. Şangay yeniden faaliyete geçerken Texas ve Berlin tesisleri de üretime devam ediyor. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.