Öğrenci Kariyeri Banner

Apple, Amazon ve Intel, Son 3 Ayda Kaç Para Kazandıklarını Açıkladı!

Apple, Amazon ve Intel, Son 3 Ayda Kaç Para Kazandıklarını Açıkladı!

Amazon, Intel ve Apple, 2022 ikinci çeyrek için mali durum raporlarını yayınladı. Şirketlerin her üçü de karlılık konusunda iyi sonuç vermezken, Apple rekor gelir açıkladı. Intel'in karlılıkla beraber gelirlerinde de düşüş görüldü.

Yapılan açıklamalara bakıldığında, Amazon ve Intel'de yüzler gülmedi. Çünkü her iki şirket de doğrudan zarar bildirdi. Hatta Intel'in gelirlerinde düşüş oldu. Apple ise rekor gelir açıkladı ancak buna rağmen karlılığını artıramadı. 

Apple'dan Rekor Gelir!

Apple, geçtiğimiz çeyrekte rekor gelir bildirdi. Yapılan resmi açıklamaya göre Apple, son 3 aylık süreçte tam 83 milyar dolar gelir elde etti. Bu bir rekordu. Ancak karlılık konusunda durum biraz farklı. Şirket, net gelirini yüzde 2 artırmış olsa da karlılık, yüzde 11 düştü.

Öyle ki Apple'ın karı, geçtiğimiz 3 aylık süreçte 19,4 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Şirket CEO'su Tim Cook, bu rekor gelirden memnun olduğunu belirtti. Herkes için bir şey yapmaya çalıştıklarını söyleyen Cook, raporun da bu çalışmaları temsil ettiğini söyledi.

E-ticaret devi Amazon tarafından yapılan açıklamalarda ise gelirlerin arttığını ancak kar edilemediği görülüyor. Bu bağlamda; Amazon'un kasasına giren para yıllık yüzde 7 artışla 121,2 milyar dolar olarak kaydedildi. Ancak Amazon, bu çeyrekte 2 milyar dolar zarar etti. 

Amazon'la aynı kaderi paylaşan bir diğer şirket de Intel oldu. Şirket, bu çeyrekte 454 milyon dolar zarar ettiğini duyurdu. Intel, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 5,1 milyar dolar kar açıklamıştı. Şirketin geliri, yüzde 22 düşüşle 15,3 milyar dolar olarak açıklandı. Şirket, geride kalan çeyrekte satışların da düştüğünü söyledi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.