Öğrenci Kariyeri Banner

Anlık Deprem Tahmini Yapan 9 Uygulama!

Anlık Deprem Tahmini Yapan 9 Uygulama!

Bir klişeye dönüşmüş olsa da doğru, Türkiye bir deprem ülkesidir. Asla kullanmayı ummasak da anlık deprem tahmini yapan bir mobil uygulama, böyle durumlarda en sağlıklı bilgiyi almanızı ve telaşa kapılmadan gerekeni yapmanızı sağlayacaktır.

Ülkemizde AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi kurumlar anlık deprem tahmini yapıyor ve bunu internet siteleri ile sosyal medya platformları üzerinden paylaşıyorlar. Ancak bu platformlar, anlık deprem tahmini için bir bildirim göndermiyor ve kullanıcılara hızlı bir şekilde haber veremiyor.

Asla kullanmak zorunda kalmamanızı umsak da her cihazda bulunması gereken anlık deprem tahmini yapan mobil uygulamaları sizler için derledik.

1- EMSC- LastQuake

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi tarafından hazırlanan ve ülkemiz başta olmak üzere dünya üzerindeki tüm depremlerin listelendiği LastQuake uygulamasında deprem büyüklüklerini görmenin dışında belirlediğiniz yakınlıkta ve büyüklükte gerçekleşen tüm depremleri de görebiliyorsunuz.

2- Deprem Ağı 

Ulusal ve uluslararası ajanslar tarafından paylaşılan sismik verileri anlık olarak değerlendiren uygulama, deprem durumunda konum bilgilerinizin SMS ve e-posta olarak gönderileceği bir kişi listesi oluşturmanıza da imkan sağlıyor. 

3- Deprem Uyarılarım

Deprem Uyarılarım mobil uygulaması, dünyanın farklı noktalarında yaşanan depremler hakkında dilediğiniz gibi özelleştirdiğiniz bildirimleri almanızı sağlıyor. 

4- Güvendeyim

Güvendeyim mobil uygulaması, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Genel Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. tarafından geliştirilmiştir. Uygulama anlık deprem tahmini yapmıyor ancak olası bir doğal afet durumunda uygulamaya eklediğiniz bir telefon numarasına SMS ile güvende olduğunuzu belirtmenizi sağlıyor.

5- Titreşim Ölçer

Bu uygulama herhangi bir merkezden sismik rapor almıyor, sismik hareketleri kendisi ölçüyor. Bu sebeple anlık bildirim göndermesi oldukça hızlı olduğu düşünülüyor.

6- eAfad

AFAD tarafından geliştirilmiş olan eAfad mobil uygulaması, anlık deprem tahmini yapan uygulamalar arasında en güvenilir olanlardan bir tanesi çünkü uygulamanın sunduğu verileri bizzat AFAD tarafından paylaşılan resmi verilerdir.

7- Deprem Bilgi Sistemi 3.0

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiş olan Deprem Bilgi Sistemi 3.0 mobil uygulaması, yaşanan depremler hakkında detaylı bilgilere ulaşmanızı sağlamakla kalmıyor aynı zamanda yaşanan deprem sonrası hissettiğiniz şiddeti paylaşarak yapılan bilimsel çalışmalara katkı sağlamanıza da imkan sunuyor.

8- Deprem Bilgi Sistemi

10 saniye aralıklarla yenilenen uygulama, hissedilmesi en yüksek ihtimal olan 4 ve üzeri şiddetteki depremlerde anlık bildirim gönderiyor.

9- Son Depremler

Son Depremler mobil uygulaması, kullanıcılar arasında pek popüler olmasa da renkli ve grafiklerle güçlendirilmiş arayüzü ile anlık deprem tahmini yapan mobil uygulamalar arasında öne çıkıyor. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.