Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon ve Trendyol'dan Deprem Bölgesine Destek!

Amazon ve Trendyol'dan Deprem Bölgesine Destek!

Amazon, Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye'ye yardım göndereceğini duyurdu. İstanbul'daki lojistik merkezinden çıkacak ilk yardım filosunun yarın bölgeye ulaşması planlanıyor. Trendyol Go da deprem bölgesinde yemek dağıtımına başladı.

6 Şubat günü saat 04.17 ve 13.17’de meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, Kahramanmaraş ve çevre illerde büyük bir yıkıma neden oldu. İlk depremin ardından Türkiye, uluslararası çapta yardım talebinde bulunmuştu.

Yardım talebi sonucunda birçok ülke Türkiye’ye destek ekiplerini gönderirken, bu talebe uluslararası şirketlerden de dönüş geldi. Dünyanın en büyük lojistik ağlarından birine sahip olan Amazon da bölgeye yardım göndereceğini açıkladı.

Çarşamba günü bölgeye ulaşacak:

Amazon, Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarının acil ihtiyaçlarını karşılamak için yardım malzemelerini İstanbul’daki lojistik merkezinden deprem bölgesine göndereceğini duyurdu. Amazon’un bölgeye göndereceği malzemeler şu şekilde:

  • Battaniye
  • Çadır
  • Isıtıcı
  • Mama
  • Çocuk bezi
  • Bebek maması
  • İlaç
  • Diğer acil durum eşyaları

Şirket, bölgeye yardım malzemelerini taşıyan ilk tırların bölgeye çarşamba günü varmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca bu teslimatların Amazon’un yardımlarının ilki olacağı, önümüzdeki günlerde Amazon’un lojistik ve teslimat ağının da afet yardım gruplarına sunulacağını belirtti.

Trendyol da yardım açıklaması yaptı:

Türkiye'nin e-ticaret devlerinden Trendyol da gıda, temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet, ısıtıcı ve hijyen ürünleri taşıyan tırların AFAD koordinasyonunda afet bölgesine doğru yola çıktığını bildirdi. Ayrıca yerel yönetimlerle koordine bir şekilde Trendyol Go aracılığıyla yemek dağıtımlarının başladığı ve Trendyol Express depolarının acil ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı için hazır hale getirildiği de açıklandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.