Öğrenci Kariyeri Banner

AFAD, Ahbap, Kızılay Gibi Kurum ve Kuruluşlara Nasıl Gönüllü Olunur?

AFAD, Ahbap, Kızılay Gibi Kurum ve Kuruluşlara Nasıl Gönüllü Olunur?

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem ve arından gerçekleşen artçılar büyük bir yıkıma neden oldu. Depremin üzerinden saatler geçti ancak hala enkaz altında kurtarılmay bekleyen yüzlerce insan var.

AKUT, AFAD, Türk Kızılay, Ahbap ve gönüllülük esasına dayalı pek çok kurum ve kuruluş da var gücüyle deprem bölgelerindeki insanlara yardımcı olmak için bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Enkaz altında yardım bekleyen insanlara yardım etmek için bu kuruluşlara gönüllü olarak başvuru yapabilirsiniz.

AFAD gönüllüsü olmak için: 

  • 15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan herkes gönüllü olabilir. 
  • AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir. 
  • AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir. 
  • Gerekli koşulları sağladığınız takdirde buraya tıklayarak e-Devlet üzerinden giriş yapabilir ve başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.  

Türk Kızılay gönüllüsü olmak için: 

Kızılay çatısı altında gönüllü olarak insanlara yardımcı olabilmek için buraya tıklayarak başvuru formunu doldurabilirsiniz. 

AKUT çatısı altında iki şekilde gönüllü olabilirsiniz: 

İlki düzenli olarak toplanan, eğitimler alan, yılda bir yada iki kez spor testlerine katılan; uluslararası felaketlere müdahale eden, arama kurtarma çalışmalarına ve etkinliklere düzenli katılım gösteren Operasyonel Gönüllülük. 

Diğeri ise AKUT idaresi, eğitim ve dağıtım, farkındalık çalışmaları ve ihtiyaç duyulan finansman üretimiyle ilgili çalışmalar sürdüren Destekleyici Gönüllülük. Arama ve kurtarma çalışmalarına katılımda ise herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. 

Arama Kurtarma Derneği’nde gönüllü olmak için AKUT’un internet sitesi üzerinden başvuru formunu doldurabilirsiniz. Ancak Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem sonrası çok sayıda insan gönüllü olmak için başvuruda bulunduğı için AKUT yoğunluk nedeniyle geçici olarak deprem bölgelerinde gönüllü kabul edemiyor. 

Ahbap gönüllüsü olmak için:  

Ahbap Derneği’nde gönüllü olarak çalışmalara yardımcı olabilmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.