Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon Tarihinin En Büyük İşten Çıkarmasına Hazırlanıyor!

Amazon Tarihinin En Büyük İşten Çıkarmasına Hazırlanıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon, tarihinin en büyük toplu işten çıkarmasını yapmaya hazırlanıyor.

Reuters tarafından verilen bilgiye göre şirketten biri isim, Amazon'un bir dizi toplu işten çıkarmaya hazırlandığını belirtti. İsminin açıklanmaması koşuluyla Reuters ile görüşen kaynak, şirketin bu hafta içinde binlerce çalışanını işten çıkaracağını aktardı. İşten çıkarmaların yaklaşık 10.000 çalışanı bulacağı iddia ediliyor.

İşten çıkarmalar bu sayıya ulaşırsa şirketin kurumsal iş gücünün yaklaşık yüzde 3'ünün kaybedileceğini ifade ediyor. Kaynak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Amazon'daki işletmeler önceliklerini gözden geçirdikçe kesin sayı değişebilir."

Küresel İşten Çıkarmalar Hızla Devam Ediyor!

Reuters ile görüşen kaynak, Amazon'a göre şu anda belirsiz olan makroekonomik ortamın işten çıkarmaların ana nedeni olduğunu ifade ediyor. Bu yeni gelişme, Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın ana şirketi Meta'nın 13.000 çalışanını işten çıkarmasından bir hafta sonra ortaya çıktı. 

Elon Musk da yaklaşık birkaç hafta önce Twitter'ı satın aldıktan sonra şirketin tam zamanlı çalışanlarının yarısını işten çıkarma kararı almıştı. Bu hafta Musk'ın şirketin sözleşmeli çalışanlarının da yaklaşık yüzde 80'ini işten çıkardığı açıkladı. Bu iki işten çıkarma sonrası Twitter'ın çalışan sayısı 13.000'lerden 5.000'in altına indi.

Apple bile şu anda işe alımları yavaşlattığını kabul etti ancak şirket herhangi bir işten çıkarma durumunun söz konusu olmadığı belirtildi. Gelecek süreçte bu işten çıkarmaların devam edip etmeyeceği henüz belli değil ancak küresel anlamda ekonomik problemler yaşayan teknoloji sektöründen en çok etkilenenler çalışanlar olduğu belirtiliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.