Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon Prime Video'ya Reklam Geliyor!

Amazon Prime Video'ya Reklam Geliyor!

Amazon, Prime Video'ya  reklam geleceğini duyurdu. Amazon'un yaptığı açıklamaya göre ekstra ödeme yapan kullanıcılar reklamları görmek zorunda kalmayacak. Prime Video'daki reklamlı yeni dönem, 2024 yılında başlayacak.

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından Amazon'un en popüler hizmetlerinden biri  Prime Video. Netflix ve Disney+ gibi platformlara rakip olan Prime Video hem lisanslı hem de orijinal yapımlarıyla başarıyı yakalamayı başardı. Ancak son haberlere göre Prime Video aboneleri için yeni bir dönem başlayacak.

Prime Video'daki Reklamlı Dönem Başlıyor!

Bundan birkaç ay önce Prime Video'ya reklamlı paket geleceği iddia edilmişti. Netflix'in yaptığı gibi Prime Video da kullanıcılara reklam gösterecek, bunun karşılığında ücretlendirme yapacaktı. Bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Önemli haber kaynaklarından Variety ile Deadline, Amazon'un reklamlı paketleri doğruladığını açıkladı.

Kullanıcılar, Prime Video hzimetinden faydalanmak için Amazon Prime abonesi olmak zorunda. Bu abonelik ise Türkiye'de aylık sadece 39,00 TL karşılığında satın alınabliyor.  

Ancak elde edilen son bilgilere göre 2024 yılı geldiğinde, tüm Amazon Prime aboneleri reklamlı Prime Video abonesi olacak. Reklam izlemek istemeyen kullanıcılar ise, ABD'de aylık 2,99 dolar ödeme yapmak zorunda. Bu tutarın Türkiye'ye nasıl yansıyacağı ise henüz belirsiz.

Ayrıca Deadline, Prime Video reklam sürelerinin henüz bilinmediğini söyledi. Variety ise Prime Video reklamlarının saatte sadece 4 dakika ile sınırlı olacağını iddia ediyor. Bu reklam süresi, pek çok kullanıcı için makul bir seviye olarak karşılanacak gibi görünüyor. Bu süreye katlanmak istemeyen kullanıcılar ise ekstra ödeme ile reklamlardan tamamen kurtulabilecek.

Prime Video'daki reklamlı dönem, 2024 yılında önce ABD, Kanada, İngiltere ve Almanya'da kullanıma sunulacak. Yılın ilerleyen günlerinde ise Fransa, İtalya, İspanya, Meksika ve Avustralya'daki Prime Video aboneleri reklamlı abonelik kullanmaya başlayacak. Türkiye, şu an için adı anılan ülkeler arasında yer almıyor. Ancak er ya da geç Prime Video, Türkiye'de de reklamlı olacak.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.