Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon'da Tarihi İşten Çıkarma!

Amazon'da Tarihi İşten Çıkarma!

Amazon'un Üst Yöneticisi (CEO) Andy Jassy, 18 binden fazla çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu. Jassy, yaptığı açıklamada işten çıkarmaların hangi departmanlarda gerçekleşeceğini de açıkladı.

ABD merkezli e-ticaret şirketi Amazon, birkaç ay önce duyurduğu işten çıkarmalara başladığını duyurdu. Şirketin CEO'su Andy Jassy, yaptığı açıklama ile 18 binden fazla çalışanın kovulacağını bildirdi.

Geçici Süre Destek Sağlanacak!

Jassy, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Kasımda ve bugün açıkladığımız rakamlara göre, 18 binden fazla kişiyi işten çıkarmayı planlıyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Bazı birimlerin işten çıkarmalardan etkileneceğini belirten Jassy, işlerine son verilecek kişilerin çoğunluğunun Amazon mağazaları ile kişiler, deneyim ve teknoloji (PXT) organizasyonunda olduklarını ifade etti.

Jassy, işten çıkarılan çalışanlara tazminatlar ve geçici süreli sağlık sigortaları primlerinin ödenmesi gibi bazı desteklerinin olacağını da vurguladı.

Kasımda şirket, büyük çaplı işten çıkarmalara başlayacağını açıklamıştı. Eylül ayı verilerine göre, Amazon'un anlık olarak 1,5 milyon çalışanı bulunuyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.