Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon, 10 Binden Fazla Facebook Grup Yöneticisine Dava Açtı!

Amazon, 10 Binden Fazla Facebook Grup Yöneticisine Dava Açtı!

E-ticaret devi Amazon, ödül karşılığında ürünlere sahte yorum yaptıran 10 binden fazla Facebook grup yöneticisine dava açtı. Şirket, 2015 yılından bu yana sahte yorumları engelleyebilmek için mahkemeye başvuruyor.

Bir ürün satın almaya karar verirken ürünü daha önce satın alanların yorumları artık karar sürecimizi etkileyen bir numaralı faktör durumunda. Bu durumun farkında olan bazı kişi ve gruplar da ürünler hakkında sahte yorumlar paylaşmaya başladı. Uzun süredir devam eden bu durum için e-ticaret devi Amazon harekete geçti.

Şirket, Uzun Süredir Savaş Veriyor!

E-ticaret devi, Facebook’ta 10 binden fazla grubun yöneticisine dava açtı. Şirket, grup yöneticilerini, kişileri para veya ürün ödülü karşılığında sahte yorum yaptırmakla suçladı. Söz konusu grupların Amazon’un ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Japonya sitelerinde faaliyet gösterdiği aktarıldı.

The Washington Post’un 2018 yılında yaptığı bir araştırma, sahte yorumların özellikle bluetooth kulaklık ve sağlık takviyesi gibi kategorileri gerçek anlamda domine ettiğini ortaya çıkarmıştı. Post, bu yorumların özellikle Facebook’taki gruplarda yapılan örgütlenmeyle kurgulandığını belirtmişti.

Amazon, kendi bünyesindeki sahte yorumlara karşı uzun süredir savaş veriyor. Şirket, bu davaların pek çoğundan da zaferle ayrılmayı başardı ve grupların kapatılmasını sağladı. Ancak yine de tam olarak bitmesini sağlayamadı.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.