Öğrenci Kariyeri Banner

"Altın Portakal" Dünya Turunda!

"Altın Portakal" Dünya Turunda!

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’na damga vurarak  En İyi Yönetmen ve "En İyi Film" kategorileri de dahil olmak üzere 5 ödül  alan  “Hayaletler” filmi, Belçika ve Varşova’da izleyiciyle buluşacak. 77. Venedik Film Festivali’nde de  eleştirmenlerde  "Büyük Ödül" alan film, bu hafta 36. Varşova Film Festivali’nin Keşifler bölümünde gösterilecek, haftaya da 47. Ghent Film Festivali’nde jüri karşısına çıkacak.

Hayaletler” festival yolculuğuna Varşova Film Festivali ve Gent Film Festivali'yle devam ediyor. Yapımcılığını Dilek Aydın'ın, senaristliğini ve yönetmenliğini ise Azra Deniz Okyay’ın yaptığı film  Avrupa’nın en önemli festivallerinden sayılan  36. Varşova Film Festivali’nin “Keşifler” bölümünde gösterilecek. “Hayaletler” gelecek hafta, 13 Ekim’de başlayann 47. Gent Film Festivali’nde Pedro Costa, Chloé Zhao, Maïwenn, Ágnes Kocsis gibi yönetmenlerile beraber jüri karşısına çıkacak.

19, 20 ve 22 Ekim tarihlerinde Belçikalı seyirclerle buluşacak olan film; “There Is No Evil”,  “Nomadland”, gibi birçoködül kazanmış filmler de dahil olmak üzere  dünyanın farklı yerlerinden 12 film ile birlikte en iyi film dalında "Büyük Ödül" ve müzik ve ses tasarımı dalında verilen "Georges Delerue Ödülü" için yarışacak.

Ülke genelinde yaşanan bir elektrik kesintisi, birbirinden farklı 4 hayatın iç içe geçişini anlatan filmde   hiphop dansçısı olmanın hayalini kuran Didemin, kentsel dönüşüm fırsatçısı Raşitin, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan İffetin ve mahallede yaşayan çocuklara gönüllü film dersi veren Ela’nın hikayelerini distopik tarzda izliyoruz.

“Zamanın ruhunu soğukkanlılıkla kavramış ve içinde yaşadığımız karanlığı cesaretle anlatan, alışılagelmiş kalıpları kıran, bizi şaşırtan ve sarsan, sinemamız için benzer çalışmalara ilhâm olacak güçte bir film” gerekçesiyle Altın Portakal'da  En İyi Film seçilen “Hayaletler”in Türkiyede ne zaman gösterime gireceği ise hala bilinmiyor.

Özgün İçerik


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.