Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya, Türkiye'den Yapacağı İşçi Alımını Duyurdu! (50 Bin Euro'ya Kadar Maaş)

Almanya, Türkiye'den Yapacağı İşçi Alımını Duyurdu! (50 Bin Euro'ya Kadar Maaş)

Almanya'dan uzun zamandır beklenen haber geldi. Türkiye ve diğer ülkelerden ortalama 50 bin Euro maaşla işçi alımını kolaylaştıracak 'Nitelikli Göçmen Yasası', Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Almanya Bakanlar Kurulu, ülkede nitelikli iş gücü açığını kapatmayı hedefleyen yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası'nı onayladı. Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'ndan yapılan çıklamada, "Vasıflı iş gücü eksikliği, çok sayıda sektörü ve şirketleri etkilemektedir. Nitelikli işçi eksikliği, Almanya'da refah için bir risk haline geldi" ifadeleri kullanıldı.

Dikkate Alınacak Kriterler Açıklandı!

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Almanya'da kalifiye iş gücü göçünün kolaylaştırılması için oluşturulan nitelikli göçmen stratejisine Bakanlar Kurulu'nun onay verdiği açıklandı. 

Açıklamada, birçok Alman şirketinin uzun süredir nitelikli çalışan bulmakta ciddi zorluklar yaşadığı, nitelikli çalışan açığının 2022'de 1,98 milyon seviyesinde olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Vasıflı iş gücü eksikliği, çok sayıda sektörü ve şirketleri etkilemektedir. Nitelikli işçi eksikliği, Almanya'da refah için bir risk haline geldi." ifadelerine yer verildi.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, konuya ilişkin açıklamasında, nitelikli iş gücünü güvence altına almanın Almanya'nın önümüzdeki 10 yıl için en büyük ekonomik görevlerinden biri olduğunu dile getirerek, yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası ile modern bir göç ülkesinin temellerini attıklarını söyledi.

Almanya'nın yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası, aile birleşimi ve mesleki niteliklerin tanınması gibi çeşitli basitleştirmelerin yanı sıra, nitelikli göçmeler için puan sistemini de beraberinde getiriyor.

Puan sayısı hesaplanırken dil becerileri, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantılar dikkate alınacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.