Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya'dan Çifte Vatandaşlık Müjdesi!

Almanya'dan Çifte Vatandaşlık Müjdesi!

Almanya hükûmeti, yeni bir çifte vatandaşlık reformu üzerinde çalıştığıını belirtti. Bu reformla Türk vatandaşlığından çıkmadan Alman vatandaşı olmak mümkün olacağı söyleniyor.

Son dönemin gündem konusu olan çifte vatandaşlık, Scholz hükûmeti tarafından değiştirilmek isteniyor. Sunulacak olan reformlarla birlikte gurbetçi Türkleri de ilgilendiren konular bulunuyor. Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştırmayı ve çifte vatandaşlık önündeki engeli de kaldırmayı hedefleyen hükûmet, yasa değişikliği için yürüttüğü hazırlıkları kısa sürede tamamlamayı amaçlıyor.

İkamet Süresi Kısalacak!

Yeni yasa ile yapılması planan en önemli değişiklik ise Alman vatandaşlığına başvuru için gerekli olan Almanya'da 8 yıl ikamet etme şartının 5 yıla düşürülmesi olacak. Almanya'da ikamet etmeye başlayıp sosyal ve iktisadi açıdan başarı elde edenler için bu süre 3 yıla kadar düşürülebilecek.

Türk vatandaşlarını ilgilendiren en önemli değişiklik ise çifte vatandaşlık üzerine olacak. Normal şartlarda Alman vatandaşlığına geçilmesi için gereken Türk vatandaşlığından çıkma zorunluluğu artık bulunmayacak. Türk vatandaşları gerekli kriterleri karşıladığı sürece Alman vatandaşlığı alarak çifte vatandaşlığa sahip olmuş olacak.

Yeni reforma dair halkın belli kesimlerinden tepkiler gerçekleşiyor olsa da Bakanlar Kurulu'na taşınacak ve son hâli tamamlanacak olan yasanın Federal Meclis’e gönderilmesi ve gelecek yılın ilk aylarında da oylanması bekleniyor.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.