Öğrenci Kariyeri Banner

'Alice Müzikali' Dijital Platformda Yayınlanacak!

'Alice Müzikali' Dijital Platformda Yayınlanacak!

Başrollerinde Türkiye'nin en sevilen oyuncularının yer aldığı ve birçok kez kapalı gişe sahnelenen Alice Müzikali, 27 Ocak'ta Disney+'ta yayınlanacak.

The Walt Disney Company'nin dijital yayın platformu Disney+, Türkiye'de yayın hayatına başlamasının ardından 5,5 ayı geride bıraktı. Kaliteli yapımlarıyla şimdiden büyük bir kitleye sahip olan Disney+, ekibi yeni sezonda izleyicileriyle buluşturacakları yerli ve yabancı orijinal yapımları tanıtmak için Zorlu PSM'de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ödüllü Müzikal 27 Ocak'ta Yayında!

Basın toplantısında 2023 yılında platformda yayınlanacak olan yerli ve yabancı yapımlar tanıtılırken, Türkiye'nin en başarılı prodüksiyona sahip müzikallerinden biri olan Alice Müzikali'nin de 27 Ocak'ta platformda yer alacağının haberi verildi.

Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilerek edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olan“Alice Harikalar Diyarında”, Serdar Biliş’in yönetmenliği ve Beyhan Murphy’nin koreografisi ile çağdaş bir müzikal uyarlama olarak uzun bir süredir sahneleniyor.

İlk kez 7 Şubat 2019’da perde açan ve birçok kez kapalı gişe oynayan Müzikal, 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Haldun Dormen Özel Ödülü” ve En İyi Koreografi Ödülleri’ni aldı. Alice Müzikali'nde Serenay Sarıkaya “Alice” olarak izleyicisinin karşına çıkarken, Ezgi Mola “Kraliçe”, Enis Arıkan “Tavşan”, Şükrü Özyıldız “Şapkacı”, İbrahim Selim “Kral”, Merve Dizdar ise “Kedi” rolü ile başrolleri paylaşıyor.

Müzikalin Konusu:

“Ben kimim?”

Hangisi gerçek, hangisi sanal?

Kendini yaşadığı hayatın içerisine sıkışmış hisseden Alice, bir mobil uygulamanın çağrısına uyar ve beyaz tavşanı takip ederek sanal bir dünyanın içine dalar. 

“Ben Kimim?” sorusuna cevap ararken kendini fantastik bir dünyada bulan Alice, hayal gücü zenginliğiyle bu yeni evrende kendi cesaretini sınayacak, korkularıyla, arzularıyla baş başa kalacaktır. 

“Alice” müzikali, gerçek hayattaki iletişimin yalnızlaştırdığı günümüz sanal dünyasında savrulan bir genç kızın, büyüme hikayesidir.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.