Öğrenci Kariyeri Banner

Alibaba ve Aliexpress'in Kurucusu Jack Ma, Rock Yıldızı Gibi Veda Etti!

Alibaba ve Aliexpress'in Kurucusu Jack Ma, Rock Yıldızı Gibi Veda Etti!
Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden olan Aliexpress, geçtiğimiz günlerde sıra dışı bir etkinlik düzenledi. Alibaba Group Başkanı Jack Ma, kademeli olarak görevi bırakıp emekli olacağını açıklamıştı. Jack Ma, açıklamasının ardından Alibaba Group Başkanlığı’dan emekli oldu. Alibaba Group’un başkanlık koltuğuna oturan Daniel Zhang, Jack Ma’ya 80 bin kişilik Hangzhou Olimpiyat Spor Merkezi’nde veda partisi düzenlenledi.

Jack Ma'nın doğum günü olan 10 Eylül'de gerçekleşen veda partisiyle birlikte 55 yaşında kurduğu şirketten emekli olan Ma, şirketin gelecek yıl yapılacak olan genel kurul toplantısına kadar yönetim kurulunda görev almaya devam edecek. Jack Ma, başkanlıktan emekli olmuş olmasına rağmen Alibaba Partnership’teki ömür boyu ortaklığı devam edecek.

jm

Veda partisi için belirlenen tarihin Jack Ma için başka bir anlamı daha var. Eski bir İngilizce Öğretmeni olan Ma’nın lakabının da “Öğretmen Ma” olduğunu düşünürsek, Öğretmenler Günü’nde emekli olması bilinçli bir tercih olarak görünüyor.

öğretmen ma

DÜNYA BÜYÜK VE DAHA GENCİM

Sosyal medyadan bir mesaj paylaşan Ma, “Ben her zaman ileriye bakan bir insanım. Geçmişe bakmayı istemiyorum. Hâlâ takip edecek pek çok hayalim var. Beni tanıyanlar bilir ki başıboş oturmayı sevmem. Dünya büyük ve ben de daha gencim, dolayısıyla yeni şeyler denemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bundan sonra eğitim ve hayır işlerine odaklanmayı planladığı açıklayan Jack Ma'nın yeni bir sürprizi olacak mı zamanla göreceğiz.

Veda partisini bu bağlantıdan izleyebilirsiniz.

 

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.