Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla ‘En Güvenli Arabalar’ Listesinden Diskalifiye Edildi !!

Tesla ‘En Güvenli Arabalar’ Listesinden Diskalifiye Edildi !!
Sağladığı güvenlik önlemleri sayesinde Tesla'nın karıştığı kazaları oldukça az duyuyoruz. Fakat Tesla, İsveç merkezli bir sigorta firmasının oluşturduğu 'En Güvenli Arabalar' listesinde ilginç bir nedenden dolayı yer almıyor.


Tesla, sunduğu aktif ve pasif güvenlik özellikleri sayesinde şu anda en güvenli arabalar arasında yer alıyor. Otomatik sürüş becerisinin yanında otomatik acil fren gibi birçok Tesla arabalarının sağladığı özellikler kazaların önüne geçmek ve önlenemez kazalarda araç içinde bulunanların canlarını korumak için tasarlandılar.

6e40857fb4f8f9cd8dd043ba983e49ea69bbddb2



 

Ancak şirketin bu kadar güvenli arabalar üretmesine rağmen ortada ironi yaratan bir durum mevcut. İsveçli bir sigorta firmasının 2019 için yayınladığı en güvenli arabalar listesinde Tesla yer almıyor. Bu durumun arkasındaki sebep ise oldukça ilginç.

İsveç merkezli sigorta şirketi Folksam her yıl ülkede bulunan en güvenli arabaları sıraladığı bir liste oluşturuyor. Bu yıl listenin en üstünde bulunan araba Toyota Rav4 olurken Tesla listede bile yer almıyor. Folksam’ın listesinde bir arabanın yer alması için ise arabaların kaza sonucunda elde ettikleri verileri analiz edebilmeleri gerekiyor.

Tesla yeterli sayıda kazaya karışmıyor:


İşte Tesla’nın listede yer almamasının nedeni de bu şart. Arabalar çok sık kaza yapmadıkları için Folksam yeterli veri elde edemiyor. Mesela bu yıl ülkedeki Tesla araçlarının karıştıkları kaza sayısı yalnızca yedi. Bu yüzden Folksam’ın araştırma ekibini yöneten Anders Kullgren, Tesla’nın listede bulunmamasının nedenini istatistiklerin yetersizliği olarak açıkladı.

2925b69b5414aacbf0bc010fcdcfad5221a62d13

Bu yıl Tesla’nın yalnızca yedi kazaya karıştığını gördük ve bu sayı oldukça az. Bu arabalar birçok güvenlik sistemine ve yüksek güvenliğe sahipler, dolayısıyla arabaların karıştığı kaza sayısı bu kadar az iken Tesla’nın bu listeye hiçbir zaman girmeyeceğini söyleyebiliriz.”

Tesla'nın arabaları başka bir listede yer alıyor:


Anders Kullgren açıklamasının devamında oluşturulan listenin kullanılmış araba satın almak isteyen müşteriler için yapıldığını da ekledi. Daha sonra bir Twitter kullanıcısının “Neden en güvenli arabalar listesinde yer alacak arabaların belli bir sayıda kazaya karışmaları gerekiyor?” sorusuna da yanıt verdi. Kullgren’in yanıtı ise Tesla’yı zaten en güvenli olarak gördüklerini ve bir başka liste olan önerilen arabalar listesinde şirketin yer aldığını söyledi.

2019’un ikinci çeyreğinde otomatik sürüşte iken 5,2 milyon kilometrede yalnızca bir kaza oranına sahip bir şirketin, günümüzdeki en güvenli arabaları ürettiğini söylemek yanlış olmaz. Ayrıca Tesla’nın aktif güvenlik sistemlerini kullanan diğer arabalar da 3,5 milyon kilometrede bir kaza oranına sahip. Dolayısıyla bizce Folksam, en güvenli arabalar listesinde bir arabanın yer almasını sağlayan şartlarda bir revize gerçekleştirmeli.


 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.