Öğrenci Kariyeri Banner

Ajanda Kullanımının Yarattığı 6 Güzel Etki

Ajanda Kullanımının Yarattığı 6 Güzel Etki
Birçoğumuzun telefonlarımıza, sıradan not defterlerimize aldığımız önemli tarihler, hatırlatmalar vardır. “Özellikle telefonlarımızda bize kaydettiğimiz şeyleri hatırlatan bir sürü uygulama varken ajandaya ne gerek var ki?” düşüncesi çok da haksız sayılmaz. Ancak ders çalışırken bile okuduğumuz PDF’lere tam anlamıyla uyum sağladığımız da söylenemez. Peki, bu ajanda kullanımının bize sağladığı şeyler neler? Hadi bir göz atalım.

1. Yaptığımız İşi Ciddiye Almamızı Sağlar
yaptiginiz-isi-ciddiye-almanizi-saglar


Elimizin altında duran bir ajanda, bize her zaman farklı bir his verir. Telefondaki uygulamaların aksine, masamızın üstünde duran ve önemli gelişmeleri yazdığımız ajandamız yaptığımız iş her ne ise, bize o işimizi daha da ciddiye almamızı sağlar. Bu da işlerimiz için diğerlerinden bir adım önde olmamızı sağlayan bir gelişme.

2. Hayatımıza Düzen Katar
hayatimiza-duzen-katar


Şimdi dürüst olalım, öğrenci halimizle bir oturup düşünelim. Sabahın fazlasıyla erken saatlerine kurduğumuz alarmların ilk seferinde uyanabiliyor muyuz? Sosyal medyalardaki birkaç gönderiye bakarak bile bu soruya rahatlıkla “Hayır…” diyebiliriz. Gün içindeki bütün planlarımızı düzenleyecek olan uyanma saatimize bile böyle yaklaşırken, telefonumuzdaki elektronik ajandalar ya da hatırlatma programlarını ne kadar önemseriz? Sadece böyle bir örnekle bile ajandanın önemi gayet gözümüze çarpıyor. İşlerimiz ve hayatımıza net bir düzen katmak için bir küçük ajanda nasıl böyle bir rol oynuyor? Bir soruya net cevap verememek hiç bu kadar motive edici olmamıştı açıkçası. :)

3. Sorumluluk Arttırır
sorumluluk-arttirir


Yazmak, teşvik eden bir şeydir. Söz söylenir, uçar gider. Kimse de o sözün hesabını sizden sormaz. Unutulur ve kaybolur boşlukta. Ancak yazarsanız zamanı geldiğinde karşınıza dikilir o cümleler. “Bak o güne bu planı yaptın, şimdi bunu yapma sorumluluğu sana kalmış…” diyerek gözlerinize bakar. Ajandanız varsa zaten hayatınızla ilgili ayrı bir sorumluluğa bir adım atmışsınız demektir. Yazdığınız şeyi o gün yapmazsanız, kendinizi rahat hissetmediğinizi göreceksiniz. Pek güzel bir his olmaması nedeniyle, yazdığınız ne varsa onları yapmaya özen gösterdiğinizi göreceksiniz.

4. Mantıklı Planlar Yaparız
mantikli-planlar-yapariz


Önceki maddemizden gelen sorumluluk duygusuyla, ajandamıza gerçekçi planlar yazmaya başladığımızı fark ederiz bir süreden sonra. Hayal kurmak kolaydır, ancak gerçekleştirmemiz için atmamız gereken adımlar somut olmalıdır. Bu yüzden bu adımları ajandamıza yazarak attığımızda, hem planlı bir şekilde ilerlemiş hem de bu adımları gerçekten yapabileceğimiz şekilde kurgulamış oluruz.

5. Motive Eder
motive-eder


Gerek her güne bir söz üzerine tasarlanmış ajandalar olsun, gerekse sevdiğimiz cümleleri her güne özel olarak yazarak ajandamızın bizi motive eden bir kaynağa dönüşmesini sağlayabiliriz. Bazen duymamız gereken cümle “Hadi, işte bugün senin günün!” kadar basit bir cümleyken, bunu bulamayabiliyoruz. Ancak bu demek değildir ki, bu tarz cümleleri başkasından duymak zorundayız. Bazen sadece kendimiz varız. İstediğimiz zirveye de bizi götürecek kişi yine bizizdir. O yüzden bu cümleleri ajandamıza yazıp, motivasyonumuzu çok uzakta aramadan yolumuza tüm hızımızla devam edebiliriz.

6. Kişisel Kullanıma Uygundur
kisisel-kullanima-uygundur


Kimisi her güne koca bir sayfa ayırmak isterken, bazıları için de bir güne birkaç satırlık yer yeterlidir. Aynı zamanda birçok kişi düzen açısından çizgileri özenle tasarlanmış ajandalar isterken, çoğu kişi de kendi çizgisini kendi oluşturacağı çizgisiz ajandalar kullanmayı tercih ederler. Ayrıyeten, kapak tasarımları, sayfa renkleri vs gibi listeyi uzatabileceğimiz farklılıklarla zevkimize de uygun ajandalar bulmak mümkün. İşte bunların hepsi ajandayla kendimizi bağdaştırmamızı kolaylaştıran şeylerdir ve kendimizi ajanda kullanırken daha rahat hissetmemizi sağlarlar.

Son olarak…

Unutmayalım ki, ajandamız tam tamına 365 gün bizimle olacak bir dostumuzdur. İçine türlü türlü planlar, yapılacaklar listesi, güzel gelişmeler, motive edici sözlerimizi yazacağımız bu defteri, 365 günün sonunda baştan açıp, sene nasıl geçmiş diye kısa bir film şeklinde açtığımızda göreceğiz ki, yolun başındaki bize çok şey katmış bir karar vermişiz. Yeni yıl da geliyor, 2019’a güzel bir ajandayla başlamaya ne dersin? :)

Bu Yazı ÖğrenciKariyeri Ekibinden Armoni Bayar tarafından özel olarak hazırlanmıştır.
İşte kendisine ulaşabileceğiniz hesaplar; Instagram | Twitter | Linkedin

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.