Öğrenci Kariyeri Banner

21 Aralık'ta Adrenalini Tavan Yaptıracak Filmler

21 Aralık'ta Adrenalini Tavan Yaptıracak Filmler
Kış gündönümü heyecanı bu gece yaşanıyor. 21 Aralık, takvimlerde ''en uzun gece'' olarak nitelendiriliyor. Peki en uzun geceyi nasıl geçireceksin? Kış mevsiminin ilk günü için özel bir korku filmi listesi hazırladık.

1) Yaratık (1979)

IMDB-8.5

Yaratık, yönetmenliğini Ridley Scott'ın yaptığı 1979 yapımı bir bilim-kurgu, korku filmi. Yaratık'ın tasarımını İsviçreli tasarımcı H.R. Giger yapmıştır. Yaratık filmi gişelerde büyük başarı yakalayınca, günümüze dek toplam 4 devam film daha çekilmiştir. 5. film ile ilgili çalışmalar halen sürmektedir.

KONU: Dallas (Tom Skerritt), Lambert (Veronica Cartwright) ve Kane'den (John Hurt) oluşan ekip, gezegene gittiğinde terk edilmiş bir uzay gemisiyle karşılaşır. Buldukları yumurta benzeri organizmaları incelerken, bir tanesi kırılır ve yengeç benzeri bir yaratık Kane'in yüzüne yapışır. Ekip gemiye döndüğünde Ripley (Sigourney Weaver), Kane'i içeri almakta tereddüt eder. Karantina kuralları çok açıktır. Fakat mürettebat, arkadaşlarını kurtarmak için bu sorumluluğu alır.



2) Sapık (1960)

IMDB-8.5

Sapık, Alfred Hitchcock tarafından çekilen, senaryosu Joseph Stefano tarafından psikozlu bir katili hakkında yazılan 1960 tarihli korku ve gerilim filmidir. Film, Robert Bloch'un Wisconsinli katil Ed Gein'nin suçlarından esinlenerek yazdığı aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

KONU: Marion Crane’e patronuyla iş yapan zengin bir adam para emanet eder ve ardından Marion yola koyulur. Polisler Marion’un şüpheli davranışları üzerine peşine takılır. Marion geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkın varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman'ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenen Marion, odasına gidip duş almaya karar verir.



3) Cinnet (1980)

IMDB-8.4

Cinnet, 1980 yapımı Stanley Kubrick'in Stephen King'in aynı adlı romanından uyarladığı filmdir.

KONU: Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır.



4) Şey (1982)

IMDB-8.1

Şey, John Carpenter tarafından yönetilen, Bill Lancaster tarafından yazılan ve başrolünde Kurt Russell'ın bulunduğu 1982 yapımı Amerikan bilim-kurgu korku filmidir.

KONU: Norveçli bilim insanları Amerikan Antartik araştırma üssüne kadar gelmişler fakat burada esrarengiz bir şekilde can vermişlerdir. Neler olduğunu anlayabilmek için dışarı çıkan Amerikan bilim adamları Norveç araştırma üssüne gidip esrarengiz olayı çözmeye karar verirler. Norveç bölgesine yaklaştıklarında buldukları şeyler esrarengiz ve tüyler ürperticidir. Bir cesetle karşılan adamlar, bedeni otopsi için yanlarında getireceklerdir. Ancak bu ‘şey’ tahmin edilemez boyutlarda bir ürkütücülüğe sahiptir.



5) Küçük Bebeğe Ne Oldu? (1962)

IMDB-8.1

Yönetmenliğini Robert Aldrich'in yaptığı, senaryosunu Lukas Heller'in yazdığı film, çevrildikten dört yıl sonra Türkiye'de vizyona girmiştir.

KONU: Jane, sakat kardeşi Blanche'a bakmak zorunda kalmıştır. Baş başa kalan iki kız kardeş tüm nefretlerini, sakladıkları gerçekleri ortaya dökmeye ve birbirlerinden geçmişin hesabını sormaya başlayacaklardır.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.