Öğrenci Kariyeri Banner

AFAD'dan Beklenen Tsunami Açıklaması Geldi!

AFAD'dan Beklenen Tsunami Açıklaması Geldi!

Prof. Dr. Haluk Özener, depremin ardından Akdeniz bölgesi için olası tsunami uyarısında bulunulduğunu belirtti. Konu hakkında AFAD'dan da bir açıklama geldi.

Merkez üssü Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi olan, 'Kahramanmaraş-Gaziantep Depremi' olarak anılan ve onlarca ilde hissedilen 7.7’lik depremin ardından tsunami sorunu çözüme kavuştu. CNN Türk canlı yayınına konuk olan Haluk Özener, Akdeniz bölgesinde depremin tsunamiye yol açabileceği uyarısında bulunduklarını açıkladı. İlerleyen saatlerde ise AFAD'dan önemli bir açıklama geldi.

AFAD Tehlike Bulunmadığı Bildirdi!

"Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İtalya, Tsunami Uyarı Yaptı Ve Geri Çekti!

“Türkiye’deki depremi takiben İtalya kıyılarında olası uyarı. Kıyıdan uzaklaşmanız ve yetkililerin talimatlarına uymanız önerilir.”

“İtalya kıyılarında alarm iptal edilmiştir."

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.