Öğrenci Kariyeri Banner

Acı, Aşk Ve Sanat’ın Vücut Bulmuş Hali:Frida Kahlo

Acı, Aşk Ve Sanat’ın Vücut Bulmuş Hali:Frida Kahlo

 “Benim sürrealist olduğumu düşünüyorlar. Fakat hiçbir zaman hayallerimi ya da kabuslarımı resmetmedim. Ben sadece kendi gerçekliğimi resmettim.”

Her Eseri içimizde duygu patlaması yaratan ünlü ressam Frida Kahlo’nun bugün 113. doğum günü

Frida Kahlo Kimdir?

6 Temmuz 1907 tarihinde Meksika’da dünyaya gelen Kahlo doğum tarihini 7 Temmuz 1910 olarak ilan etmiştir çünkü bu tarih modern Meksika’nın doğuş tarihidir. Kahlo’nun doğum adı Magdalena Carmen Kahlo y Calderón’dur.Yirminci yüzyılda ikonlaşan Kahlo’nun eserleri hala büyük ilgi çekmektedir.1929 yılında kendisi gibi ressam olan Diego Rivera ile evlenmiştir.

İşte Frida Kahlo’nun birkaç eseri:

 

İki Frida (The Two Fridas)

 

Bu eserde Frida’nın iki kişiliği olduğu vurgulanmış. Bir Frida’nın üzerinde yerel Meksika kıyafeti varken diğerinin daha Avrupai olduğunu görüyoruz.Dieoga ile boşanmasının ardından derin acılar yaşayan Frida bunu eserine yansıtmış olacak ki Bir Frida‘nın elinde Diego’nun çocukluk fotoğrafı diğerinde ise makas vardır.

Frida ve Diego Rivera

Diego ve Frida 1929 yılında evlenmelerine rağmen Frida bu eseri evlendikten iki yıl sonra çizdi.Eser genelde düğün portresi olarak kullanıldı. Sorunlar ve acı ile dolu bir ilişki… Bu, Fil ve Güvercin’in hikayesi. Bu şekilde anılıyordu Diego ve Frida. Diego’nun çapkınlıkları, yaşanan hayal kırıklıkları ve insanların onları yakıştırmamasından kaynaklanan bir anma biçimi bu. Fakat her ne yaşanırsa yaşansın ne Frida duygularına hakim olabildi ne de kimse bu çalkantılı ilişkiye engel olabildi.

 

 Suyun Bana Verdiği (What The Water Gave Me or What I Saw in the Water)

 

Bu eserinde ise iç dünyasını anlatmıştır. Huzursuzluklarını,hayatın ona getirdiklerini,hayatın ondan götürdüklerini resmetmiştir.

 

 

Acı dolu yaşamına rağmen güçlü bir kadın olan Frida Kahlo’nun 113. doğum günü kutlu olsun.

Bonus:

Frida Kahlo’nun yaşamını anlatan belgesel

 

Özgün İçerik

 


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.