Öğrenci Kariyeri Banner

ABD'den Düşürülen UFO'lar Hakkında Açıklama!

ABD'den Düşürülen UFO'lar Hakkında Açıklama!

Bir Beyaz Saray yetkilisi, son günlerde düşürülen UFO'lar ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamalar, UFO'ların Çin'e ait uçan keşif araçları olduğunun düşünüldüğünü işaret ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde, ABD'nin sekizgen şeklinde bir UFO'yu düşürdüğünü açıkladığı haberleri gündemde yer almıştı. Açıklanan bu son olayla birlikte ABD, şubat ayının başından beri toplamda dört adet tanımlanamayan nesne düşürmüş oldu. Yapılan ilk açıklamalarda, tanımlanamayan nesnenin Dünya dışından olduğuna ilişkin hiçbir ibare bulunmadığı belirtiliyordu. Şimdiyse Beyaz Saray'dan konuya ilişkin resmi açıklamalar yapıldı.

Endişelenecek Bir Şey Yok!

Düşürülen UFO'nun uzaydan geldiğine ilişkin hiçbir bulguya rastlanmadığını söyleyen Beyaz Saray yetkilisi John Kirby, UFO'nun düşük manevra kabiliyetine sahip olduğunu, herhangi bir sinyal yaymadığını ve düşük irtifada olduğunu belirtti.

Kirby, tanımlanamayan nesnelerin medyada uzaylı olarak nitelendirildiğini ancak durumun pek de böyle görünmediğini, bu yüzden uzaylılar konusunda endişelenecek bir şey olmadığını dile getirdi. 

Bunun yanı sıra ABD, daha birkaç hafta önce Çin'e ait olan bir iklimlendirme balonunu düşürdüğünü açıklamıştı. O açıklamaların ardıdan 3 UFO daha düşürüldü. John Kirby, tüm bunların Çin'e ait olabileceğini iddia etti.

Ancak bu noktada netleşmiş bir şey yok. Meseleyi "hassas" olarak nitelendiren Beyaz Saray yetkilisi, pek fazla ayrıntı vermedi. Ancak Kirby, Çin'in istihbarat toplamak amacı ile yüksek irtifa balonlarına sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

Çin'e karşı savunma da yapan John Kirby, kendilerinin Çin hava sahası üzerinde bir tek gözetleme aracı bile olmadığını söyleyerek, bu mesele için Çin ile temas halinde olduklarını da belirtti. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.