Öğrenci Kariyeri Banner

80’li Yılların Moda İkonları

80’li Yılların Moda İkonları

Moda tarihinin geçmişten günümüze kadar sürmekte olan serüvenine her dönem farklı isimler yön verirken 80’li yıllara geldiğimizde bu liste oldukça kabarık bir hal alıyor. Moda için her ne kadar “İnsanın kendisine yakışanı giymesidir.” desek de bu isimlerin ışığı ve verdiği tavsiyeler altında giyinmek oldukça iç açıcı oluyor.

İşte hala değişmekte olan ve durduramadığımız modaya 80’li yıllarda hâkim olan ikonlar!

Prenses Diana

80ler

Neredeyse her giydiği kıyafetle olay olan Prenses Diana için modanın ta kendisi diyebiliriz. Öyle ki moda üzerinde bıraktığı ve silinmemesi gereken izi yaşatmak isteyen oğulları William ve Harry, 2018 yılında Kensington Sarayı’nda açılan ve “Diana: Her Fashion Story” ismini verdikleri sergide moda ikonu Diana’nın elbiseleri, yöresel kıyafetleri, yelekleri ve başlıklarını sergilediler.

 

Christie Brinkley

80ler

Kariyerine 1970 yıllarında başlayan Brinkley birçok moda hareketine imza atmak için yapması gereken sıçramayı Sports Illustrated’in bikini özel sayısıyla yapmış oldu. Üç çocuk sahibi olan ve 70’ine merdiven dayamış olan modelin formunu hala koruması ise dikkatleri üzerine çeken bir başka nokta olarak görünüyor.

 

Janet Jackson

80ler

Michael Jackson’ın kız kardeşi olarak tanınan Janet, Katarlı bir milyarderle evlenmesinden sonra kapanmasıyla olay olmuş ve moda dünyasında zaten konuşulmakta olan ismi daha da fazla konuşulur olmuştu. Tesettürlü halinde giydiği koyu renk ve eskisine nazaran daha kapalı kıyafetleri o dönemin modası haline gelirken, sonrasında tercihlerine dayanarak tesettürden çıkıp klip çekimlerinde giydiği kıyafetleri ise gündeme hiç düşmeyecek şekilde giriş yapmıştı.

 

Cyndi Lauper

80ler

80’li yıllara renkli gözde taytları, kabarık sarı saçları ve kostüm partilerinin en çok konuşulanlar listesinden inmeyen en dikkat çekici kostümleriyle giriş yapan Cyndi Lauper, ikonların listesine ise ilk sıradan giriş yapma hakkına sahip.

 

Debbie Gibson

80ler

80’li yıllarda henüz deli dolu bir genç olan Debbie Gibson zamanın gençlerine hatta ve hatta çocuklarına bile giyim ve moda konusunda büyük bir idol oldu diyebiliriz. Takmalara doyamadığı fötr şapkasıyla yeni bir dönem başlatmış ve hem spor hem şık hem de çılgın bir tarza sahip olmasıyla tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

 

Madonna

80ler

Madonna’nın 80’ler modasına el atmasıyla neredeyse tüm düzen değişmiş ve ortaya daha salaş bir görüntü çıkmıştı. Yüksek belli ve dar paçalı kotlar, zımbalı ve demirli ceketler, permalı saçlar ve siyaha yakın koyu bordo rujlarla modaya bambaşka bir yerden giren Madonna, uzun sürecek olan bu stili halka aşılamayı başarmıştı.


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.