Öğrenci Kariyeri Banner

6 Şehirde Yıkılan Binalar Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

6 Şehirde Yıkılan Binalar Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta birbiri ardına meydana gelen iki depremin ardından 6 şehirde yıkılan binalar hakkında soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 10 şehirde en az 6 bin 444 bina yerle bir oldu. Diyarbakır başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, yıkılan binalar hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sorumlular Tespit Edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kentte deprem bölgesinde incelemelerde bulunduğu sırada, deprem bölgesindeki ‘yıkımda ihmali olanların hesap vereceğini’ ifade etmişti. Bozdağ dün de “Depreme maruz kalan illerimizdeki binalarla ilgili, bu binaları yapanlarla ilgili adli tahkikatlar da başlamıştır” dedi.

Diyarbakır başsavcılığınca yapılan açıklamada yıkılan binalarla ilgili derhal ve gecikmeksizin soruşturma işlemlerine başlandığı ifade edildi. Soruşturma kapsamında teknik bilirkişi heyetlerinin görevlendirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Numune alma ve bizzat alanda çalışmalara başlanılmıştır. Binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişilerin tespiti konusunda ilgili kurumlarla yazışmalar yapılmıştır. Bu kişiler yönünden gerekli tedbir durumları değerlendirilmekte, soruşturma konunun hassasiyeti de gözetilerek titizlikle ve tüm detaylarıyla sürdürülmektedir.”

Benzer açıklamalar Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Osmaniye ve Hatay başsavcılığından da yapıldı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.