Öğrenci Kariyeri Banner

40 Yaşına Gelmeden Herkesin Mutlaka Okuması Gereken 20 Kitap!

40 Yaşına Gelmeden Herkesin Mutlaka Okuması Gereken 20 Kitap!

Kitap okumak her insanın alışkanlık haline getirmesi gereken bir aktivite. Kendi ilgi alanlarınıza uygun kitap türleri seçmek kitap okuma alışkanlığı kazanmanızda yardımcı olacaktır. Kimi polisiye kimi bilim kurgu onlarca kategori arasından birini seçip okumaya başlayabilirsin. 

Ancak bazı kitaplar var ki herkesin kütüphanesinde mutlaka bulunmalı. Bu kitaplar özellikle hayatın belli bir dönemine gelen kadar mutlaka okunmalı. O kitaplar arasında olduğunu düşündüğümüz 20 kitabı sizler için derledik!

40 Yaşına Gelmeden Herkesin Okuması Gereken 20 Kitap!

1. Suç ve Ceza


Roman, parası için bir tefeci kadını öldürmeyi tasarlayan, Saint Petersburg'da yaşayan fakir bir öğrenci olan Rodion Romanoviç Raskolnikov'un manevi ıstırabı, pişmanlığı ve ahlaki ikilemlerine odaklanır.

2. Sefiller


Sefiller romanı, Jean Valjean karakteri üzerinden önceleri kötü bir adam olan kürek mahkumunun iyi bir adama dönüşme hikayesini konu ediniyor. 

3. İnce Memed


İnce Memed, Anadolu halkının geri kalmışlığı, cahil bırakılmışlığı, köy hayatının sefaleti ve ağaların tüm yöreye tamamen hakim olması üzerine bu duruma karşı bir isyanın öyküsüdür.

4. Anna Karenina


Romanda dürüst bir evliliğin mutluluğu ile yasak bir ilişkinin düş kırıklıkları karşılaştırılır.

5. Karamazov Kardeşler


Bencil, paraya ve zevke düşkün Fyodor Pavloviç Karamazov’un esrarengiz ölümü, birbirinden çok farklı karakterlere sahip oğullarının hayatını geri dönüşü olmayacak bir şekilde değiştirmekle kalmayıp tüm Rusya’nın yakından takip ettiği bir davaya dönüşecektir. 

6. Tutunamayanlar


 İntihar eden arkadaşının geçmişini araştıran Turgut Özben'in, söz konusu arkadaşı Selim Işık'ın modern hayata neden “Tutunamadığı”nı öğrenme çabasını anlatmaktadır.

7. Beyaz Zambaklar Ülkesinde


Yazar Grigory Petrov'un çeşitli aralıklarla çıktığı Finlandiya seyahatlerindeki notlardan oluşan eser 1800'lerin son döneminde Finlandiya halkının içinde bulunduğu durumu, cehaletten kurtulmak için başta Johan Vilhelm Snellman olmak üzere ülkedeki bir avuç Fin aydının verdiği olağanüstü mücadeleyi anlatır.

8. Küçük Prens


 Hikaye Sahra Çölü'ne düşen bir pilotun Küçük Prens ile karşılaşması ile başlamaktadır. Küçük Prens bu karşılaşmada yazara yaşadığı yeri ve yaşadığı maceraları anlatmaktadır.

9. Yüzyıllık Yalnızlık


Yüzyıllık Yalnızlık; Buendia ailesinin, yapılan bir büyü sonucu akraba evliliği nedeniyle 100 yıl süren bir lanetle yaşamalarını konu ediniyor.

10. Fareler ve İnsanlar


Fareler ve İnsanlar, birbirine zıt karakterdeki iki mevsimlik tarım işçisinin, zeki George Milton ile güçlü kuvvetli fakat saf yoldaşı Lennie Small'un öyküsünü anlatır.

11. Dönüşüm


Pazarlamacılık yaparak geçinen Gregor Samsa'nın bir sabah uyandığında böceğe dönüşmesini ve hayatının geri kalanında da bu haline alışmaya çalışmasını anlatır.

12. Açlık


Bu roman, ölmek pahasına olsa bile alın teri dökmediği parayı asla kabul etmeyen bir gencin hikâyesini anlatmaktadır.

13. Serenad


1930'lu yıllarda İstanbul Üniversitesi'nde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine, Maya bir gün onu Şile'ye götürür. Böylece, katları yavaş yavaş açılan dokunaklı bir aşk hikâyesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin birtakım sırları da öğrenir.

14. Simyacı


Simyacı, Santiago adındaki Endülüslü bir çobanın İspanya'dan başlayıp Mısır'da sona eren yolculuğunu konu ediniyor. 

15. Hayvan Çiftliği


Bir çiftlikte yaşayan hayvanlar, kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp çiftliğin yönetimini ele geçirir.

16. Şeker Portakalı


Roman, Brezilya'nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin beş yaşındaki oğlu olan ve hayal gücü çok gelişmiş olan Zeze adlı bir çocuğun başından geçenleri konu edinir.

17. Savaş ve Barış


"Savaş ve Barış" Rusya'nın Fransa tarafından istilası döneminde yaşanmış olayları ve Napoleon döneminin Rusya'da Çar toplumuna etkisini, bu etkinin doğurduğu sonuçları beş asil aileden örnekler vererek tarif etmektedir. 

18. 1984


George Orwell'in 1984'ü, insanların düşüncelerinin manipülasyon ve tehdit yoluyla kontrol edildiği distopik bir topluluğu tasvir eder. 

19. Sol Ayağım


 Christy Brown'un beyin felci geçirmesi nedeniyle sadece sol ayağının işlevde kalması ve hayatını sol ayağı ve azim, cesaret ile olağanüstü yaşam savaşını anlatmaktadır.

20. Kırmızı Pazartesi


Kitapta Kolombiya'nın sakin bir kasabasında işlenen gerçek bir cinayet anlatılır.


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.