Öğrenci Kariyeri Banner

3. Doz Aşı Tarihi ve Normal Hayat Planı Açıklandı!

3. Doz Aşı Tarihi ve Normal Hayat Planı Açıklandı!

Aşılamada hedef sonbahar gelmeden toplumsal bağışıklığın sağlanması olarak belirtilmişti. Eylül sonuna gelindiğinde toplumun yüzde 70’ine iki doz aşı yapılmış olacağını ve 18 yaş üstündeki tüm nüfusun ise ilk doz aşılarının en geç temmuz ayı sonuna kadar aşılanmasını beklediklerini söylediler. 3. doz aşılar ise temmuzda gündeme geleği belirtildi.

Pandemiyle mücadelede son dönemde hızlanan aşı çalışmalarının sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yapılıyor. Edinilen bilgiye göre, kısıtlamaların büyük bölümünün kaldırılmasının ardından, hem pandeminin seyri hem de aşı takvimi tüm yaz boyunca izlenecek, güz planı çıkartılacak.

Hedef temmuzun ikinci yarısında 18 yaş üstü herkes aşıya ulaşmış olacağı yönünde. İşsizler ve diğer öğrenciler için formül geliştirilmesi bekleniyor. Aşı akışı aynen böyle devam ederse, ağustos sonunda tek toz aşı olmayan kalmayacak şeklinde hesaplandı.

İlk grup kişiler için 3. doz aşılar temmuz ayında gündeme gelecek. Hatırlatma dozlarının Sinovac ile başlayacağı, buna yetecek kadar Sinovac akışının olduğu belirtiliyor. Ancak, isteyenlere üçüncü doz aşıları seçme şansı verileceği de ifade ediliyor.

Yapılan çalışmada, aşı ekiplerinin, en düşük aşı grubuna göre tarama oluşturduğu, bu kişilerin özel olarak aranarak aşı randevusu verildiği belirtiliyor. Ulaşmakta güçlük çekilenlere de ekip gönderildiği, bir kişiye 100 kişilik hedef listeleri verildiği aktarıldı. Aşılarla ilgili kafa karışıklığının büyük ölçüde ortadan kalktığını söyleyebiliriz.

Ayrıca aşı uygulamasının kapsamının genişletileceği belirtildi. Geçen hafta organize sanayi bölgelerinde kurulu mobil aşı merkezleri gibi, eczanelerde aşı uygulaması yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulduğu öğrenildi. Büyük AVM’lerde de aşı merkezleri kurulmaya başlandı. Bunun ilk örneği de Gaziantep’te oldu. Aşılama oranları açısından Edirne, Çanakkale, Sinop, Muğla, Balıkesir ilk 5’te yer aldı. Bu oranlara göre toplumsal bağışıklığı ilk bu illerin yakalayacağı hesabı yapıldı.

Kaynak için tıklayınız

 

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.