Öğrenci Kariyeri Banner

2025 Yılına Kadar Sahip Olmanız Gereken Beceriler

2025 Yılına Kadar Sahip Olmanız Gereken Beceriler

Covid-19 salgını ile değişikliğe girmiş olan ve kendini geliştirmek zorunda kalan pek çok sektör bulunmakta. Bu salgından sonra her sektörde ve alt başlıklarında değişim zorunluluğu söz konusu oldu. Teknolojinin benimsenmesi ise sektörlerde öncü oldu ve görevler, meslekler ve beceriler dönüşüm geçireceği de kesinleşti.

2020 senesinden sonra pek çok şey aynı olmayacak. Bunun kesin bir örneği ise pandemiyle hayatımıza giren evden çalışma şekli. Her meslekte farklı bir döneme girdi ve evrildi. Aslında bunun bir gün olması bekleniyordu. Daha az insanın daha çok teknolojinin olduğu iş ortamları zaten her sektörün hayaliydi. Peki ne öngörülüyor mesleklerin geleceği için şöyle bir bakacak olursak;

  • Bugünün mühendislerinin önemli bir kısmı yakın gelecekte bulut bilişim alanında çalışırken, bir kısmı mühendislik alanında çalışmaya devam edecek. Bir kısmı yapay zeka ve veri alanında, bir kısmıysa ürün geliştirme alanında çalışacaklar.
  • Bugünün pazarlamacılarının önemli bir kısmı pazarlamada devam ederken, bir kısım içerik tarafında yollarına devam edecekler.
  • Bugünün bilgi teknolojisi (IT) çalışanlarının önemli bir kısmı yollarına bulut bilişim alanında devam edecekler. Önemli bir oranda da yapay zeka ve veri tarafına geçiş olacak.
  • İnsan kaynakları profesyonellerinin de çalışacağı alanın adı “İnsanlar ve Kültür” olarak dönüşecek gibi duruyor.

 

2025 yılına kadar sahip olmanız gereken beceriler

Sektörler 2025 senesine ve daha sonrasında çalışanlarındaki beceri beklentileri değişime girecek peki bunlar nedir? Sizler için derledik;

  1. Analitik düşünce ve yenilik
  2. Aktif öğrenme ve öğretme stratejileri
  3. Karmaşık problem çözme
  4. Eleştirel düşünme ve analiz
  5. Yaratıcılık, özgünlük ve girişim
  6. Liderlik ve sosyal etki
  7. Teknoloji kullanımı, izleme ve kontrol
  8. Teknoloji tasarım ve programlama
  9. Yılmazlık, stres toleransı ve esneklik
  10. Akıl yürütme, problem çözme ve fikir oluşturma
  11. Duygusal zeka
  12. Sorun giderme ve kullanıcı deneyimi
  13. Servis oryantasyonu
  14. Sistem analizi ve değerlendirilmesi
  15. İkna ve müzakere

Bunu biraz açmak gerekirse şunları söyleyebiliriz: Önümüzdeki 5 sene ve sonrasında yeni teknolojileri, teknoloji trendlerini takip etmek, bunları doğru yorumlamak, kullanmak ve faydaya çevirmek tüm kurumlar için kritik öneme sahip olacak. Bu beceriye sahip çalışanlara olan talep de artacak.

ÖZGÜN İÇERİK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.