Öğrenci Kariyeri Banner

2023'ün En Değerli Futbol Kulüpleri Açıklandı!

2023'ün En Değerli Futbol Kulüpleri Açıklandı!

Futbol tartışmasız dünyanın en popüler sporu. Büyük futbol kulüleri milyonlarca taraftarı peşinden sürüklüyor. Ancak futbol kulüpleri sadece futboldan ibaret değil. 

Futbol, dünyadaki en önemli ekonomik endüstrilerden biri haline geldi. Buna bağlı olarak futboldaki rekabet, yalnızca futbol sahasında gerçekleşmiyor. Futbol kulüpleri, saha dışında da sektörün en iyisi olmak için büyük çaba sarf ediyor. 

Modern bir endüstriye dönüşen futbol da artık en önemli unsurlardan biri para. Buna dayanarak ABD merkezli Forbes dergisi 2023’ün en değerli futbol kulüplerini açıkladı. 

Zirve İspanyol devi Real Madrid'in!

Bugün köklü bir tarihe ve çok sayıda taraftara sahip olan ünlü futbol kulüplerinden bazıları büyük yatırımcıların elinde kâr amacı güden birer şirket gibi yönetiliyor. Elbette bir futbol kulübü için en büyük başarı yeşil sahada gösterdiği başarıdır. Ancak bugün bir futbol kulübünün başarı ve değeri için saha başarısı en büyük unsur değil. 

Bir futbol kulübünün elde ettiği maddi kazancı belirleyen temel unsurlar arasında yayın, sponsorluk ve reklam gelirlerinin yanı sıra oyuncu satışları da yer alıyor. İşte buna dayanarak Forbes dergisi 2023'ün en değerli futbol takımlarının listesini yayınladı. 

2023'ün en değerli futbol kulüplerinin zirvesinde İspanyol devi Real Madrid yer alıyor. Forbes dergisinin verilerine göre futbol kulübünün mevcut değeri 6,7 milyar doları bulmuş durumda. 14 kez Şampiyonlar Ligi, 35 kez de İspanya şampiyonu olan Real Madrid yalnızca İspanya’nın değil, Avrupa’nın hatta dünyanın en büyük takımlarından biri. Dolayısıyla Real Madrid'in saha içerisindeki başarısı saha dışına da yansıyor.

Real Madrid'in ardından listenin ikinci sırasında İngiltere temsilcisi Manchester United yer alıyor. Manchester United’ın mevcut değeri ise 6 milyar dolar. 

En değerli kulüplerin üçüncü sırasındaki kulüp Barcelona. Real Madrid’in ezeli rakibi İspanya'nın devi Barcelona’nın mevcut değeri 5,51 milyar dolar. Bu yıl içerisinde yüzde 10 değer kazanan kulübün 2023 yılı içerisinde elde ettiği hasılat ise tam tamına 721 milyon dolar!

İşte 2023'ün En Değerli Futbol Kulüpleri!

  1. Real Madrid - 6.7 milyar dolar
  2. Manchester United - 6 milyar dolar
  3. Barcelona - 5.51 milyar dolar
  4. Liverpool - 5.29 milyar dolar
  5. Manchester City - 4.99 milyar dolar
  6. Bayern Münih - 4.86 milyar dolar
  7. Paris Saint-Germain - 4,21 milyar dolar
  8. Chelsea - 3,1 milyar dolar
  9. Tottenham Hotspur - 2,8 milyar dolar
  10. Arsenal - 2,2 milyar dolar

2023’ün en değerli futbol kulüpleri listesine baktığımızda ilk 10 içerisinde 6 İngiliz kulübünün olduğu görülüyor. Bu durum, İngiltere futbolunun son dönemde yakaladığı büyük çıkışla ilgili.

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.