Öğrenci Kariyeri Banner

Sınav Haftasında Gidebileceğiniz 5 Kütüphane

Sınav Haftasında Gidebileceğiniz 5 Kütüphane

Eminim ki; sınav döneminin yaklaşmasıyla beraber, birçok öğrenci arkadaşımız bu dönemi verimli geçirebilmek adına kütüphane arayışına başlamıştır. 

Biz de bu dönemde en iyi şekilde ders çalışabileceğiniz ve sosyal imkanlarından yararlanabileceğiniz 5 kütüphaneyi sizler için listeledik.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi

Öğrenciler tarafından oldukça rağbet gören Beyazıt devlet kütüphanesi, yarısı kitap olmak üzere toplam bir milyona yakın dökümanı bünyesinde barındırıyor. Binanın tarihi yapısı sebebiyle atmosferi ve çalışma alanı oldukça huzur verici. 24 saat hizmet veren bu kütüphane, Beyazıt meydanında bulunuyor.

Kütüphane Troleybüs

Kütüphane Troleybüs, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunuyor. Rahat ve konforlu olan koltuklarında zaman geçirmek oldukça keyifli. Kütüphanede bulunan büyük masalar ise grup çalışmalarına olanak sağlıyor.  Ayrıca ücretsiz wifi imkanı ve fotokopi hizmeti de sunuyor.

Alman Arkeoloji Enstitüsü Kütüphanesi

Türkiye’nin en büyük arkeoloji kütüphanesi olan Alman Arkeoloji Enstitüsü Kütüphanesi, Beyoğlu’nda hizmet veriyor. 

Topkapı Kütüphanesi

24 saat hizmet veren Topkapı kütüphanesi, öğrencilere günde iki defa çorba ve sürekli olarak çay imkanı sunuyor. Güzel bir çalışma ortamı olan bu kütüphane, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin hemen yanında yer alıyor.

Rami Kütüphanesi

Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olma özelliğini taşıyan bu kütüphane, 4 bin 200 kişilik oturma ve çalışma kapasitesine sahip. Bununla birlikte kütüphane 24 saat öğrencileri ağırlıyor. Ayrıca her yaştan insana hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Örneğin, 0-3 ile 3-6 yaş grupları arasına yönelik “bebek ve çocuk kütüphanesi,” ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “gençlik kütüphanesi” ve her yaştan yetişkin için tasarlanan “yetişkin kütüphanesi” yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.