Öğrenci Kariyeri Banner

2023 DGS Başvuruları Başladı!

2023 DGS Başvuruları Başladı!

Öğrencilerin heyecanla beklediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları bugün itibarıyla başladı. Adaylar, başvuru işlemlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirebilirler. 

DGS başvuruları bugün itibarıyla başladı. 5 Haziran'a kadar devam edecek olan DGS başvuru işlemleri ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak olan sınavın başvuru ücreti 270 TL olarak belirlendi. Sınavın sonuçları ise 11 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

DGS Başvuru Şartları:

  • Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olmak,
  • Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olmak,
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar,
  • Yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan ve sınava başvuran adaylar, yükseköğretim programları tercih süreci başlamadan önce T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde, 2023-DGS kapsamında bir yükseköğretim programı kontenjanlarına yerleştirilmezler.
  • Yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar, 2023-DGS tercih sürecinden önce T.C. uyruğuna geçmeleri halinde tercih işlemi yapabileceklerdir. Bu durumdaki adayların T.C. uyruğuna geçtiklerini Merkezimize dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir.
  • Açık öğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

Başvuru sistemine erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.