Öğrenci Kariyeri Banner

2022 FIFA Dünya Kupası'nda İlk Defa Kullanılacak Olan 5 Teknoloji!

2022 FIFA Dünya Kupası'nda İlk Defa Kullanılacak Olan 5 Teknoloji!

Tüm ünyanın dört gözle beklediği 2022 FIFA Dünya Kupası, bugün Katar - Ekvador maçıyla açılış yapacak. Katar'da düzenlenecek olan bu dev organizasyon, aynı zamanda teknolojik açıdan da birçok ilke imza atacak.

Dünya Kupası, bugün Katar'ın başkenti Doha’da oynanacak Katar - Ekvador maçı ile başlayacak. Organizasyon, 18 Aralık’ta gerçekleşecek final maçıyla birlikte sonlanacak ve final maçının kazanan milli takımı futbol tarihine adını yazdıracak.

22. FIFA Dünya Kupası, aynı zamanda Orta Doğu Bölgesi’nin ilk Dünya Kupası olarak tarihteki yerini de alacak. Yüz milyonları ekranlara taşıyacak olan organizasyon, teknolojik açıdan da FIFA için birçok ilke imza atacak. 

2022 FIFA Dünya Kupası'nda göreceğimiz yeni teknolojiler:

  • Soğutma teknolojisi
  • Yenilenebilir enerji çözümleri
  • Geri çekilebilir çatılar
  • Akıllı Wi-Fi ve şarj üniteleri
  • Engelli kişiler için kapsayıcı teknolojiler

Soğutma Teknolojisi


Organizasyonun Kasım ayında düzenlenecek olması, Katar’ın sıcak hava durumu için bir farklılık göstermeyecek. Fakat Dünya Kupası’nın gerçekleşeceği stadyum, dışarıdaki hava kaç derece olursa olsun 26 derece gibi bir sıcaklığı koruyacak şekilde düzenlendi.

Yenilenebilir Enerji Çözümleri

Soğutma teknolojisinin verimliliğinin yanı sıra stadyum, karbonsuz mücadele için mümkün olan her noktada yenilenebilir enerji çözümleri sunuyor. Stadyumun çevrelerine ve park yerlerine önceden yerleştirilen güneş panelleri, stadyum ve çevresindeki enerji ihtiyacını karşılamakta destek verecek. 

Geri Çekilebilir Çatılar


Soğutma ve ısıtmanın kritik rol oynayacağı Katar’da çatıların tasarımına büyük bir görev düşüyor. Çatılar, ısıtmak ve soğutmak için gerekli enerjiyi minimuma indirecek şekilde geri çekilebilir tasarıma sahip olarak tasarlandı.

Akıllı Wi-Fi ve şarj üniteleri


Hayatımızın bataryalara bağlı olduğu bir çağda etrafa yerleştirilen rüzgar türbini ve güneş panelleri, mobil cihazların kablosuz şarj edilebilmesini sağlayacak ve aynı zamanda Wi-Fi bağlantısı hizmeti de verecek.

Engelli Kişiler İçin Kapsayıcı Teknolojiler


22. FIFA Dünya Kupası, görme engelliler için hazırlanan sesli betimlemelere, dijital içeriklere ve işitme engelliler için hazırlanan görsel navigasyon teknolojileri ile 'tarihin en erişilebilir Dünya Kupası' unvanına sahip olacak.

 

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.