Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'a Bir Yeni Özellik Daha Geliyor!

WhatsApp'a Bir Yeni Özellik Daha Geliyor!

Android ve iOS sürümlerinde mevcut olan WhatsApp uygulama kilidi özelliğinin masaüstü kullanıcıları için de geleceği iddia edildi.

3 yıl önce mobil cihazlar için piyasaya sürülen WhatsApp uygulama kilidi özelliği, başkalarının mesajlarınızı okumasını engelliyor. Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen bu özelliğin, masaüstü sürümüne de gelmesi bekleniyordu. Popüler mesajlaşma uygulaması bu talep üzerine çalışmalara başladını duyurdu.

Mac Bilgisayarlarda Touch ID İle Kilitlenebilecek!

Kullanıcılar söz konusu bu özellik sayesinde daha önceden belirlediği bir şifre ile sisteme giriş sağlayacak. Bilgisayarını bir başkasıyla paylaşmak zorunda olan kişiler artık mesajlarıma bakılır mı korkusunundan kurtulabilecekler.

Bu mekanizmayı aktifleştirmek isteğe bağlı seçenekler de sunulacak. Ayrıca bu şifrenin sorulma sıklığı da kullanıcının belirlediği tarih aralığında olacak. Belirlenen parolanın kaybedilmesi veya unutulması durumunda uygulamadan çıkılabilecek ve QR kodu ile WhatsApp'e tekrar bağlanarak oturum açılabilecek.

WhatsApp'in Mac'te Touch ID (parmak izi sensörü eşliğinde) kullanılarak da kilitlenmesini sağlayan bir altyapı üzerinde çalışıldığı öne sürülüyor. WhatsApp uygulama kilidi masaüstü sürümü için ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Beta sürümlerini test eden kişiler, şu an için bu konu hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadığını belirtti.

 

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.