Öğrenci Kariyeri Banner

2020 Yılında Kaçırmış Olabileceğiniz 5 Benzersiz Albüm

2020 Yılında Kaçırmış Olabileceğiniz 5 Benzersiz Albüm

Hepimizin 2020 için büyük planları vardı. Maalesef arkadaşlarımızla bir araya gelmek ve canlı müzik dinlemek için konserlere gitmek yerine,  bazılarımız Netflix’in derinlerine inerek, birkaçımız garip yeni hobileri edinerek  ve çoğumuz da kanapeden asla kalkmayarak 2020 için yapılan planların çoğunu askıya aldı. Normal zamanlarda dinlediğinizden çok daha az müzik dinliyorsanız merak etmeyin, bu affedilemeyeceğiniz bir suç değil. Biz yardım etmek için buradayız.

DipNot: Dünya geçici olarak durmuş gibi görünse de “müzik” canlı kalmayı başardı. Bu liste, daha fazla sevgi ve dikkati hak eden parçalar içermektedir. Bu önerileri genel bir bakış olarak değil, kendi müzik keşifiniz için bir başlangıç ​​noktası olarak almanızı öneririz. 

 

1. Elah Hale, Room 206

Elah Hale’nin Üniversite yurt odasının adını taşıyan “Room 206” albümü, 2020’de istediği ilgiyi görmemiş olsa da, biz bu listenin başında gelmesi gereken albümlerden biri olarak gördük.

Bazen Uber gezintilerini, ilişkileri için bir metafor olarak kullanan bu yetenekli söz yazarının göze çarpan "My House" parçası; her şarkının duygusal bir rollercoaster olmadığının kanıtıdır. Bazen çare, bir şişe ucuz şarabı sizinle bölmeye istekli birini bulmaktır. 

BURAYA TIKLAYARAK DİNLEYEBİLİRSİN

 

2. Guapdad 4000, Platinum Falcon Tape, Vol. 1

Birkaç yıl önce, birçoğumuz Guapdad 4000 ile çektiği viral bir doğum günü videosu ile tanıştık. Doldurulmuş Pokemon karakterleri tarafından kuşatıldığı, bir şişe Hennessy’i kucakladığı ve 100 dolarlık banknotların gökten yağdığı bu videoyu hatırlamak için buraya tıklayabilirsin.

Oakland yerlisinin rap kariyeri süresince beklediğimiz albüm sonunda ortaya çıktı. Platin Falcon Tape, Cilt no. 1 parayla yönetilen sarhoş bir fantezi dünyasıdır ve Guapdad 4000 bizim yaramaz tur rehberimizdir. Yıllar içinde, dolandırıcılığı göz alıcı hale getirip ve bu geleneği Platin Falcon Tape üzerinde sürdürmüştü. "Açgözlülük" konusunda Guapdad tehditkar söylemlerde bulunur. Bu kadar kapitalist bir ülkede nasıl hayatta kaldığına dair açıklamalarda da bulunur. Kendine güvenmediğinden hasettiği "Dolce & Gabbana Dalai Lama" gibi parçalar da mevcut. “Hala korkuyorum / Ya egom bana olmadığım biri hakkında yalan söylerse ?”

BURAYA TIKLAYARAK DİNLEYEBİLİRSİN

 

3. Honey Harper, Starmaker

Georgia'da bir bataklıkta büyüyen Honey Harper’ın babası Elvis taklitçisiydi; nazik, romantik ülke şarkılarını barındıran bu albümü 2020 yılı içerisinde yaşananları bir nebze unutmanızı sağlayarak sizi başka bir boyuta taşıyacaktır. 

"Suzuki Dreams" ve "Strawberry Lite" gibi puslu parçalar Americana'nın pırıl pırıl takımyıldızlarıdır; uzun zaman öncesinden gelen mesajlar gibi geliyorlar kulağa, şimdi ise zaman ve mekanda uzun bir yolculuktan sonra bize ulaşıyorlar. 

BURAYA TIKLAYARAK DİNLEYEBİLİRSİNİZ

 

4. Walter Martin, Common Prayers

Karantina sefaletini hafifletmek için mart ayında erken yayınladığı Walter Martin’in Common Prayers’ı dinlemek, sıcacık bir battaniyenin altına girmek gibi hissettirir: Basit, yatıştırıcı şarkılar, her biri kaygınızı ortadan kaldırır. Şarkılar, çoğunlukla yumuşak bir gitar, mırıldama, bir bas gitar ve “tembel” bir davul setinden oluşuyor. Martin’in şarkı sözleri oldukça güçlü ve şiirseldir, bu sözler göğsünüze sertçe vuracak ve günlerce zihninizin arkasına çalmaya devam edecek. 

BURAYA TIKLAYARAK DİNLEYEBİLİRSİNİZ

 

5. Ratboys, Printer’s Devil

Kariyerinin başlarında “post-country” olarak adlandırdıkları müziklerini Ratboys; 2020 yılında çıkarttıkları Printer’s Devil albümü ile alt-rock özleminizi gidermenize yardımcı olacaklar.  

BURAYA TIKLAYARAK DİNLEYEBİLİRSİNİZ

 

Özgün İçerik


Nursena Kılıç

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Nursena Kılıç..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.