Öğrenci Kariyeri Banner

2 Ülke 2 Bin Kilometrelik Su Altı Treni ile Birbirine Bağlanacak!

2 Ülke 2 Bin Kilometrelik Su Altı Treni ile Birbirine Bağlanacak!

Dubai ile Hindistan'ın Mumbai şehri arasına, Umman Denizi'nin dibinden gidecek olan bir tren yolu yapılacak. Bu tren yolu ile hem insan hem de yük taşımacılığı yapılması planlanıyor. 

Yapılması planlanan bu tren yolu Türkiye'den neredeyse 2 kat daha uzun!

İki Ülke Denizin Altından Birleşecek!

Körfez ülkelerinin başında gelen Birleşik Arap Emirlikleri ile Hindistan arasında büyük bir iş birliği gerçekleştirildi. İki ülke, bu iş birliği sayesinde birbirine özel bir tren yolu ile bağlanacak. Dubai'den başlayacak olan tren yolu, Hindistan'ın en batısındaki Mumbai'ye kadar uzanacak. Üstelik bu tren yolu, Umman Denizi'nin dibine inşa edilecek.

Dubai ile Mumbai arasında yapılması planlanan tren yolu yaklaşık 2.000 kilometre uzunluğunda olacak. Bu tren yolunda sadece insan değil, yük taşımacılığı yapılması da planlanıyor. Özellike petrol ve su gibi kaynaklar, iki ülke arasında su altındaki trenlerle götürülecek. Daha önce yapılmayan ve alanında bir ilk olan bu büyük proje için Dubai ve Hindistan, milyarlarca dolar harcayacak.

Dubai ile Hindistan'ı birbirine bağlayacak tren yolu projesi 2018'den beri konuşuluyor. Ancak uzun süredir somut bir adım atılmamıştı. Gelen son haberlere göre ilk adım atıldı. Birleşik Arap Emirlikleri, projeye uygun demiryolu ve trenler için çalışmaya başladı. 

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.