Öğrenci Kariyeri Banner

15'inci Günde Deprem Bölgesindeki Son Durum!

15'inci Günde Deprem Bölgesindeki Son Durum!

Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmlarında sona doğru yaklaşılıyor.

En çok Hatay ve Kahramanmaraş'ta yıkıma neden olan depremde arama kurtarma çalışmaları 15'inci günde sona doğru yaklaşırken can kaybı artmaya devam ediyor. Kahramanmaraş ile Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı.

İstanbul'a Getirilen 1264 Hastanın Tedavisi Devam Ediyor

Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 32 kişilik itfaiye ekibi, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait uçakla İstanbul’a geri döndü. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma faaliyetlerine katılan İBB'nin 32 kişilik itfaiye ekibini taşıyan nakliye uçağı Atatürk Havalimanı'na indi.

Depremlerde yaralanarak İstanbul'a getirilen 9 bin 983 hastadan 1264'ünün ise tedavisi kentteki çeşitli hastanelerde devam ederken, 8 bin 719'u taburcu edildi. Enkaz altında kalarak yaralanan depremzedeler, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklar ve Sağlık Bakanlığının ambulans uçaklarıyla İstanbul'a getirildi ve burada tedavi altına alındı.

Bugüne kadar kente getirilen 9 bin 983 yaralıdan 8 bin 719'u taburcu edilirken 1264'ünün tedavisi ise hala devam ediyor.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.