İş dünyasındaki trendler sürekli güncellenirken rekabet de gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla girişimciler ve girişimci olmak isteyenler için sürekli büyümek ve gelişmek adına güncel trendleri takip etmek oldukça önemli. Rekabette avantajı elde etmenin ve başarı şansınızı artırmanın en etkili yollarından biri girişimcilik kitaplarından geçiyor.

Sizler için girişimcilere katkı sağlayacak kitapları derledik.

1- Steve Jobs’la Tanışmak

Birçok girişimcinin idolü, Steve Jobs’u yakından tanımak için işe onun biyografisi “Steve Jobs” kitabıyla başlayabilirsiniz. Kitap, iki yıllık bir süre boyunca Jobs’la eşi benzeri görülmemiş bir yakınlık kuran Walter Isaacson tarafından yazıldı. Jobs ile yapılan kırktan fazla röportajın yanı sıra yakın aile üyeleri, arkadaşları, meslektaşları ve rakipleriyle yapılan röportajlara dayanan sürükleyici ve oldukça etkileyici bir kitap.

2- 80/20 Kuralı

Richard Koch tarafından yazılan 80/20 İlkesi, sonuçların yüzde 80’inin nedenlerin yüzde 20’sinden kaynaklandığı fikrini araştıran bir kitaptır. Bu ilke, iş dünyası da dahil olmak üzere hayatın çeşitli yönlerinde geçerlidir. Kitapta 80/20 İlkesi’nin görev ve faaliyetlerin önceliklendirilmesinde kullanılabileceği, böylece birey ve kuruluşların daha az çabayla daha fazlasını başarabileceklerini konu alıyor. 

3- Yalın Yeni Girişim

Eric Ries, The Lean Start-up (Yalın Yeni Girişim) adlı kitabında girişimcilik ve inovasyona yeni bir yaklaşım getiriyor. Ries, uzun vadeli planlamaya ve ürün geliştirmeye yönelik büyük yatırımlara odaklanan geleneksel iş modellerinin günümüzün hızla değişen iş ortamında artık etkili olmadığını konu alıyor. Bunun yerine, esnekliği, deneyselliği, sürekli öğrenme ve yinelemeyi vurgulayan yalın bir başlangıç yaklaşımını savunuyor.

Ries’a göre, günümüz iş dünyasında başarının anahtarı, şirketlerin fikirlerini hızlı ve ucuz bir şekilde test etmelerine olanak tanıyan minimum uygulanabilir bir ürün (MVP) geliştirmektir. Şirketler MVP’lerini sürekli olarak test edip geliştirerek müşterilerinden bir şeyler öğrenebilir ve değişen piyasa koşullarına uyum sağlayabilirler.

4- İyiden Mükemmel Şirkete

Jim Collins, İyiden Mükemmel Şirkete (Good to Great) adlı kitabında başarılı şirketleri rakiplerinden ayıran nitelikleri içeriyor. Collins, kapsamlı bir araştırma ve analiz yaptıktan sonra, bu “büyük” şirketleri diğerlerinden ayırdığına inandığı birkaç temel özellik buluyor.

İyiden Mükemmel Şirkete’nin en önemli bulgularından biri, gelecek için açık ve ikna edici bir vizyona sahip olmak. Collins, başarılı şirketlerin nereye gitmek ve neyi başarmak istediklerine dair net bir algıya sahip olduklarını ve bu vizyonu karar alma süreçlerine ve operasyonlarına rehberlik etmek için kullandıklarını düşünüyor.

5- Azim: Sabır, Tutku ve Kararlılığın Gücü

Azim: Sabır, Tutku ve Kararlılığın Gücü’nde (Grit: The Power of Passion and Perseverance) Angela Duckworth, cesaret kavramını ve başarıya ulaşmadaki önemini ele alıyor. Bir psikolog ve araştırmacı olan Duckworth, tutku ve azmin birleşimini cesaret olarak tanımlıyor. Eğitimden iş dünyasına, spordan sanata kadar çok çeşitli alanlarda cesaretin başarının önemli bir belirleyicisi olduğunu düşünüyor.

Kaynak

 

Top Selling Multipurpose WP Theme

Yorum Bırakın

Instagram İçeriklerimiz

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.