Öğrenci Kariyeri Banner

İyi Bir Mülakat Süreci İçin 5 Öneri

İyi Bir Mülakat Süreci İçin 5 Öneri

Birçok kişi mülakatı stresli bir süreç olarak değerlendirir. Mülakat esnasında sakin kalarak, heyecanı kontrol altına tutmak işe alınma noktasında sizi öne geçirecektir. Başarılı bir iş görüşmesi için aynı zamanda görüşmeye gelmeden önce hazırlık yapmak da olumlu bir etki yaratacaktır. Bugün sizlere iyi bir mülakat süreci geçirmeniz için 5 öneriyle geldik.

1. Pozisyonu İyi Araştırın

Pozisyon

Bir iş ilanına başvururken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. İşle ilgili kriterleri iyi bir şekilde okuyup analiz etmeli ve belirtilen özelliklere siz ne kadar uygunsunuz bundan emin olmalısınız. Bildiğinizi düşündüğünüz özellikleri kısa ve net ifadelerle anlatmalısınız. Daha önce duymadığınız ve deneyimlemediğiniz görevlerden bahsediliyorsa mülakattan önce araştırma yapmalısınız.

2. Şirketle İlgili Araştırma Yapın

Şirketle İlgili Araştırma Yapmak

Başvurduğunuz şirket hakkında araştırma yaparak şirketin hangi sektörde ve hangi projelerde yer aldığını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda şirketin sosyal medya platformlarını ve web sitesini de incelemeli ve çalışanlarının eğitim ve gelişimine önem veren çalışmalar yapıyor mu bunu öğrenebilirsiniz.

3. Mülakatta Sakinliğinizi Koruyun

Mülakatta Sakin Kalmak

Mülakat sırasında heyecanlanmanız çok normaldir. Konuşmanın ilk birkaç dakikasında heyecanlanarak hızlı konuşma, dil sürçmesi vb. gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Burada önemli olan nokta, heyecanınızı bastırmaya çalışmak yerine, konuşmaya başladıktan bir süre sonra heyecanınızın kendiliğinden geçmesini beklemektir.

4. Sorulan Soruları İyi Dinleyerek Cevap Verin

Soru

İş görüşmesinde aşırı stresli olmanız sizi olumsuz etkiler. İşe alım uzmanlarının sorduğu soruları doğru anlamanızı engelleyerek, kendinizi yanlış ifade etmenize neden olabilir. İnternetten araştırılmış hazır bilgileri sıralamak yerine, kişiliğinizi tanımlayan kısa ve net ifadelerle cevap vermeniz daha iyi bir etki yaratacaktır.

5. Merak Ettiklerinizi Çekinmeden Sorun

 

Merak ettiklerinizi sormak

Mülakat sırasında tek taraflı bir iletişim olması ilgisiz gözükmenize neden olabilir. İlgili olduğunuzu belirtmek için yapacağınız iş hakkında detaylı bilgi almanız, işle ilgili süreçlerin nasıl ilerleyeceğini ve işe kabul edildiğinizde pozisyonunuzdan beklentinin ne olduğunu sorup, öğrenebilirsiniz.

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz: 

Mülakatlarda Karşımıza Çıkan Genel Yetenek Sınavı ve Örnek Sorular

Mülakatlarda Sıkça Yapılan 7 Hata

Bir Sonraki Mülakatın İçin 10 Beden Dili Tavsiyesi

Telefonda Mülakat Soruları ve Cevapları

Mülakatlarda STAR Tekniği İle Kendinizi Öne Çıkarın!

 


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.