Öğrenci Kariyeri Banner

Zonguldak'dan Grizu-263 Uzay Takımı, NASA'nın Yarışmasında İkinci Kez Dünya İkincisi Oldu

Zonguldak'dan Grizu-263 Uzay Takımı, NASA'nın Yarışmasında İkinci Kez Dünya İkincisi Oldu
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde faaliyetlerini sürdüren Grizu-263 Uzay Takımı, NASA'nın yarışmasında ikinci kez dünya ikincisi oldu. NASA ve Lockheed Martin'inde sponsorları arasında bulunan Cansat Competition model uydu yarışmasında ikinci ise, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Grizu-263 Uzay Takımı oldu. Grizu-263 Uzay Takımı geçtiğimiz yıl da yarışmada ikinci olmuştu.

WhatsApp Image 2019-06-18 at 13.18.18
Amerikan Uzay Kurumu (AAS) tarafından düzenlenen Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)‘nın desteklediği ‘Tasarla-Yap-Fırlat' konseptli CanSat uydu yarışmasına 3 yıldır katılan Grizu-263 uzay takımı, 14-16 Haziran'da Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleşen bu yılki finallerde, geçmiş başarılarını sürdürerek ikinci kez Dünya 2'ncisi oldu. Grizu-263 uzay takımı, ABD'nin Teksas eyaletinde gerçekleşen Amerikan Uzay Kurumu ve Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü'nün organize ettiği model uydu yarışmasında, ön elemelerde ilk 5 takım arasında yer alarak finale yükselmişti. Finallerde ise, ilk aşamada uçuş öncesi kontroller, uçuş ve uçuş sonrası raporlama aşamasını eksiksiz tamamlayan Grizu-263, 100 üzerinden 96,355 puan ile Dünya ikinciliğini elde ederek Türkiye'yi ve BEÜ'yü bir kez daha gururlandırmış oldu.

WhatsApp Image 2019-06-18 at 13.18.18 (1)

Aynı yarışmada  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuş bir proje takımı olan APİS, dünyanın en önemli uydu tasarım yarışmalarından biri olan, 14-16 Haziran’da Texas’ta düzenlenen Cansat Competition'da 42 takımın davet edildiği finallerde birinci oldu.

Bizler de bu güzel takımlara ÖğrenciKariyeri olarak başarılar diliyoruz. İlerleyen dönemlerde daha güzel başarılarını haber yapmak dileğiyle... 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.