Öğrenci Kariyeri Banner

Zeka Geliştirecek 7 Kolay Yöntem

Zeka Geliştirecek 7 Kolay Yöntem
Zeka; insanın düşünme, akıl yürütme, algılama, kavrama gibi bütün yeteneklerine denir. İnsan zekası sayesinde düşünür, keşfeder, konuşur ve öğrenir. Herkes beyninin en iyi şekilde çalışmasını ister. Zeka sürekli geliştirilebilen ve gelişendir. Herkes zekasından beyninden en yüksek performansı almayı bekler. Peki zeka nasıl geliştirilir geliştirebilir mi? Zekanın geliştiğini bile düşünmeniz zekanızı geliştiriyor. Gücünü arttırıyor. uzun yıllar boyunca insanların zekasının gelişmediği, durağan kaldığı görüşü hakimdi. Bilim insanlarının araştırmalarıyla artık etkinlikler ile beynin gücü arttırıldığı görülmektedir. Beynin güçlü kalması insanın kendisine bağlıdır. Yaptığı etkinlikler, aktiviteler ile daimi olarak performans sergiler. Zeka oyunları oynamak, bulmaca ve sudoku çözmek, yazı yazmak, günlük tutmak, satranç oynamak beynin dinç kalmasını sağlamaktadır. Bir sonraki adımı düşünmek, çözüme odaklanmak, hatırlama çalışmaları yapmak, mantık yürütmek hep zekayı diri tutan elementlerdir.

okullarda-ogrendigimiz-10-yanlis-bilgi-bilimfilicom

Bunların yanında beyninizi 7 basit yöntemle geliştirebilirsiniz;

1- Egzersiz yapın

Egzersiz yapmak vücudunuzu sürekli dinç tutacak, metabolizmanızı hızlandıracaktır. Düzenli egzersiz yapımında konsantrasyonunuz gelişecektir. Egzersiz yapımında bir tür protein beyindeki kan dolaşımı hızlandırır, düşünmeyi, odaklanmayı sağlar ve böylelikle zekayı geliştirir.

spor

2- Hayatınızdan televizyonu çıkartın, kitabı getirin

Televizyon gibi kitle iletişim araçları düşünmeyi engeller. İnsanın nasıl ve ne şekilde düşüneceğine karar veren bu araçlardır. Bunları hayatınızdan çıkartın. Algılarınızı yönlendiren bu araçlardan uzak kalmayı deneyin. Okuyarak kendi hayal gücünüzü geliştirin. Düşünün. Ufkunuzu genişletin. Kitap okumak sizin zekanızı geliştirecek ve bununla beraber kavrama yeteneğinizi de geliştirecektir.

Two Young Women Readin In Park At Sunset

3- Yeni bir dil öğrenin

Yeni bir dil öğrenmek zekanızı geliştirecek diğer bir aktivitedir. Dil öğrenmek sizin hayatınızı etkileyecek en güzel etkinliktir. Hafızanızı güçlendirmeye, kelime hazinenizi dolduracak ve zekanızı geliştirecektir. Araştırmalar en az iki dil bilen insanların çevrelerini daha iyi kavradığı ve algıladığını göstermektedir. Dil öğrenmeyi en kısa sürede hayatınıza geçirmelisiniz.

dunya-dilleri-yabanci-dil-kursu

4- Müzik aleti çalmayı öğrenin

Müzik matematiksel bir işlemdir. Analitik düşünmeyi sağlar ve zeka gelişimize katkıda bulunur. Müzik aleti öğrenmek beynin hem sağ hem de sol kısmını çalıştıran aktivitedir. Zekanızı geliştirecek olan müzik aleti öğrenmek zor olsa da sonuç size çok güzel geri dönecektir.

333

5- Zeka oyunları oynayın

Sudoku, bulmaca, santranç, yap-boz gibi oyunlar zekayı geliştirir. Aktif hale getirir. Zeka oyunları beyninizi düşünmeye iter ve bu da sizi güçlendirir. Beyin yeni yollar araştırır. Bu da gelişimine katkı sağlar.

chess-630x336

6- Sevin, şükredin

Sevgi beyninizi güçlendiren en önemli duygudur. Mutlu olan insan kendisinin gelişimine izin verir. Zekanın gelişimi de aynı şekilde sevgi ile güçlenmektedir. Sevdiklerinizle beraber olmak, zaman geçirmek sizi dinç tutacak, ve zekanın en büyük düşmanı stresten uzak tutacaktır. Teşekkür etmek de sizi mutlu edecek ve sağlıklı yapacaktır. Sağlıklı olan bireyin zekası da sağlıklı ve dinç olacaktır.

IDOH-2017-Espanol-3

7- Meditasyon yapın

Meditasyon sizin mutluluk seviyenizi yükseltecek ve stresten uzak tutacaktır. Meditasyon vücut ve beyin bağlantısı oluşmasını sağlar. Bu da zekanız ile vücudunuzun eş değer şekilde çalışmasını gerçekleştirir.

meditation-brain

Özgün İçerik: Sevil Gödek

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.