Öğrenci Kariyeri Banner

Zamanımızı Daha İyi Yönetmek İçin Dikkat Edilmesi Gereken 4 Yol!

Zamanımızı Daha İyi Yönetmek İçin Dikkat Edilmesi Gereken 4 Yol!
Merhaba arkadaşlar! Bildiğiniz üzere zaman yönetimi her insan için büyük bir sıkıntıdır. Bu durumun başlıca nedeni ise zamanı tekrar tekrar kullanamayışımız ve sınırlı olmasıdır. Tabi bu durum bizim elimizde, sınırlı ve satın alınamayan bir şeyi en verimli şekilde kullanmamız için yapacağımız işleri önceden düşünmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde işlerimizi yapmak için yeteri kadar zaman bulamayacağımız aşikar. Bugün sizler için zamanımızı daha iyi yönetmek adına seçebileceğimiz 4 yolu anlatacağım. Eğer zamanınızı daha iyi yönetmek istiyorsanız bu yollardan herhangi birini seçmeniz istediğiniz işi elde etmek için yararlı bir seçim olacaktır.

Birinci yolumuz mükemmeliyetçi olmamaktan geçiyor. 

o-PERFECTIONISM-facebook

Mükemmel bir zaman plancısı olmak gibi bir isteğiniz varsa onu hemen bırakmanız gerekiyor çünkü sonunda bu istekle yapacağınız işler sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Nedeni ise çok basit: zaman bildiğiniz üzere esnek bir kavram hatta evrenin bazı noktalarında işleyişin farklı olduğunu teoride de olsa bilmekteyiz. Peki bizim zamanımızı yönetirken kesin ifadeler koymamız, bizi ne kadar doğruya sürükler? Yapacağımız işlerin ne kadarı başarılı olur?Tarzındaki sorular ciddi bir tartışma konusudur. Bu durumu yenebilmek için zamanımızı yönetirken esnek davranmalıyız. Esnek derken olası aksilikleri göz önünde bulundurmaktan bahsediyorum.

Peki kararsızlığımıza ne demeli? Bunun için de bir çözüm yolu bulmalıyız öyle değil mi?

fork-in-a-prairie-road-at-sunset-298323

İkinci yolumuz da kararsızlık üzerinden geçiyor. Eğer zamanı verimli bir şekilde yönetmek istiyorsak yapacağımız seçimler içerisinden kararsızlığı çıkarmamız gerekiyor. Çünkü bu kararsızlık aşaması bize ciddi vakit kayıplarına mal olabiliyor. Yani düşünsenize önünüzde iki seçenek var ve iki seçeneğin başarısızlık oranı birbirine çok yakın. Bu durumda yapacağımız hamlenin hızlı, etkili ve doğru olması için kendimize güvenmeli ve kaygı etmeyi bırakmalıyız. Kendimize güvendiğimiz ve kaygılarımızdan kurtulduğumuz an doğru, hızlı ve etkili bir karar vermek için önümüzde neredeyse hiçbir engel kalmayacaktır.

Yaptığımız programı belirli sıklıklarda değerlendirmemiz gerekir.

bagimsiz-denetcilik-sinav-sorulari-ve-cevap-anahtari-12-eylul-2015-379-660x330

Bu değerlendirme aslında  bizim amacımız için ne kadar yol kat ettiğimizi veya yoldan ne kadar saptığımızı gösterecektir. Uzun dönemli zaman yönetiminde ortaya çıkan şey tam da budur. Bir işin içine ne kadar gömülürseniz büyük resmi, yani yapmak istediğiniz asıl işten o kadar uzaklaşırsınız. Bu yüzden boşluklarınızda, yaptığınız işin bütününe göz ucuyla da olsa bakmak sizi büyük vakit kayıplarından koruyacaktır.

Dördüncü yolumuz ise ödüllendirici olmak.TATİLCİLER-TUZKARA-DİKKAT

Zamanımızı planlarken sadece sıkıcı işleri değil eğlenceli etkinlikleri de planlamalı ve takvimimize eklemeliyiz. Nedenini ise hepimiz biliyoruz ki uzun süreli çalışmalarda, örnek vermek gerekirse LYS ve YGS gibi sınavlara çalışırken sadece soru çözmek için vakit ayırmak sizi öne geçirmek yerine sıralamada bir kaç sıra geride bırakabilir  ve istediğiniz başarıyı yakalayamayabilirsiniz. Ara sıra eğlenmek hepimiz için derin bir nefes almak, rahatlamak anlamına geliyor. Bu bizi geriye götürmez, tam tersi dinlendiğimiz ve daha sağlıklı düşünebildiğimiz için olayları daha güzel yorumlarız. Bu durum işin sonunda çıkacak ürünün daha sağlıklı olmasında büyük rol oynar.

Şadi Şirazi ne demiş,

"En güç üç şey vardır: Bir sırrı saklamak, bir yarayı unutmak, boş zamanı iyi kullanmak."

Özel içerik Cumali Cem Yüksel

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.