Öğrenci Kariyeri Banner

Fulbright Yüksek Lisans ve Doktora Bursları!

Fulbright Yüksek Lisans ve Doktora Bursları!
Fulbright programı, ABD'de okumak isteyen öğrenciler için karşılıksız burs verilmesini sağlayan ve öğrencilerin ABD'deki okul ücretlerini, geçim masraflarını, sağlık sigortasını karşılayan, ayrıca öğrencinin gidiş-geliş yol masrafını karşılayan bir komisyon ve bu komisyonun sağladığı burstur. Sunduğu 2 yıllık yurtdışında eğitim fırsatı ve sağladığı geniş maddi imkanlar ile her yıl üniversiteden mezun olmaya yakın öğrencilerin ve mezunların yoğun ilgisini çekmektedir.

fulbright-association-logo

 

Fulbright bursu yüksek lisans, doktora ve doktora tezi araştırma bursu olarak verilebilmektedir.

Burstan sadece Green Card sahibi olmayan ve ABD vatandaşı olmayan Türk öğrenciler yararlanabilir.

Genel Bilgiler:

  • Burs süresi en fazla 2 yıldır. İlk yıl eğitim bursu için hak kazanan öğrenciler, yıl sonunda akademik başarılarına göre tekrar değerlendirilirler ve ikinci sene için de burs almaya hak kazanabilirler.


Bursun kapsamı:

  • Bir akademik yıl için 50.000 ABD doları’na kadar burs imkanı verilebilmektedir. Eğitim ücreti ve masrafları, kitap masrafları, yerleşme masrafı, aylık yaşam masrafları, sağlık sigortası ve gidiş-dönüş uçak biletleri bursun kapsamı dahilindedir.


Kimler Başvurabilir?

  • 4 yıllık üniversite mezunları veya en geç Temmuz 2018’de mezun olacak olan 3. Ve 4.sınıf öğrencileri başvurabilir.

  • Not ortalaması kriteri, mezun başvuruları için en az 3.00/4.00’tür. Öğrencilerin başvuru yaparken, mezun olana kadar ortalamalarının en az 3.00/4.00 olması gerekmektedir.

  • Amerika’da eğitim vermeye yönelik bir burs olduğu için, başvuru yapan tüm adaylarda akademik düzeyde ileri derecede İngilizce bilgisi aranmaktadır. TOEFL’dan en 75 ve IELTS’ten en az 6 alınması gerekmektedir.

  • İşletme, finans, lojistik, pazarlama gibi alanlarda yüksek lisans başvurusu yapmak için en az 1 yıllık tam zamanlı, fiili iş tecrübesi aranmaktadır.

  • Tıp, diş hekimliği, veterinerlik ve psikoloji alanlarının klinik alt dallarında eğitim görmek isteyenler kabul edilmemektedir.


fulbr_790x445

Sıkça Sorulan Sorular:

  • Burs süresi bitiminde herhangi bir yaptırım var mı?


Bursların karşılığında zorunlu hizmet veya geri ödeme olmamakla beraber, bursiyerin ABD’de öğrenimini tamamladıktan sonra, ABD J-1 Vizesi (Exchange Visitor Visa) kuralı gereği, Türkiye’ye dönme ve iki yıl kalma zorunluluğu vardır.

  • “Bütünleşik Doktora” programlarına başvuru yapılabilir mi?


Alanınızla ilgili bütünleşik doktora programı olması ve genel not ortalamanızın yeterli olduğu sürece, başvurunuzda doktora programını seçerek bütünleşik doktoraya başvurabilirsiniz.

  • Hangi üniversiteye başvuracağıma karar vermiş olmam gerekiyor mu?


Başvuru yapacağınız alan ile ilgili Amerika’daki üniversitelerde bulunan programları ve bu programların daha çok hangi seviyede (yüksek lisans/doktora) olduğunu araştırmanız başvuru yapacağınız alan seçimi ve burs seviyesi konusunda en doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır.

Bu yıl için son başvuru tarihi: 10.04.2017

Amerika’da eğitim görmek için başvurabileceğiniz Fulbright burs programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için tıklayabilirsiniz.

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.