Öğrenci Kariyeri Banner

Z Kuşağını En Çok Rahatsız Eden Emoji Açıklandı!

Z Kuşağını En Çok Rahatsız Eden Emoji Açıklandı!

2000'den sonra doğan kişileri kategorize etmek için dile getirilen Z kuşağı gençleri, (👍) onaylama emojisini olumsuz algılıyor.

Reddit'te HuaAnNi adını kullanan 24 yaşındaki bir kullanıcı, ''Benim yaşıtlarım arasında bu emoji, pasif agresif bir şeydir. Birinin size bunu göndermesi kabalıktır'' diye belirtti.

Z Kuşağının Hoşuna Gitmiyor!

İşyerinde bu nedenle uyum sorunu yaşadığını bildiren kullanıcı, ''Nesiller arası iletişim kültürü farklı, ofiste benim yaşımda kimse bunu yapmaz ama X kuşağı insanları hep yapıyor. Anlamam biraz zaman aldı, bana kızgın olduklarını düşündüm.'' diye belirtti.

HuaAnNi'nin gönderisine yorum yapan diğer kullanıcılar da bu emojinin düşmanca ve uzlaşmaz bir tavra işaret ettiğini savundu. SasiBan adlı bir kullanıcı, ''Son işyerimde, ekibimizin WhatsApp grubu vardı. Oradaki insanların çoğu başparmaklarıyla cevap veriyordu, neden bilmiyorum ama bana biraz düşmanca geldi.'' ifadelerini kullandı.

Kullanıcılar İkiye Bölündü!

Diğer yandan yaşı daha büyük kişilerin tartışmaya dahil olması Reddit kullanıcılarını ikiye bölmüş oldu. AdditionalAttorney adlı bir kullanıcı, ''Neden rahatsız oluyorsunuz? Ben mesajların yüzde 90'ına böyle cevap veriyorum, neredeyse 40 yaşındayım'' diye vurguladı.

Araştırma şirketi Perspectus Global'in kısa süre önce yaptığı bir ankette de Z kuşağının kullanmadığı emojiler sıralanmıştı.

Daily Mail'in haberleştirdiği ankete 16 ila 29 yaşlarındaki 2 bin gencin katıldığı belirtmişti. Gençlerin ''yaşlı bulduğu'' emojilerin başında başparmaklı onaylama emojisi yer almıştı. Ayrıca bunu kırmızı kalp emojisi takip etmişti.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.