Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'a Sansür Özelliği Geliyor!

WhatsApp'a Sansür Özelliği Geliyor!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliği Bulanıklaştırma Aracı ile özel fotoğrafların sansürlenebilmesine olanak tanıyacak.

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, son zamanlarda yaptığı güncellemeler ve yenilikler ile gündemden düşmüyor. WaBetaInfo'nun blog hesabından paylaştığı yazıya göre uygulamada özel ve hassas içerikli fotoğraflar için ''Bulanıklaştırma Aracı'' test ediliyor.

Telefonlara Gelip Gelmeyeceği Belli Değil

Bu özellik geçtiğimiz aylarda masaüstü kullanımlarda geliştirilmek için açıldı. Geliştirme tamamlanınca masaüstü için test kullanımı başlamış oldu. Yeni gelecek olan özellik sayesinde kullanıcılar özel veya hassas içerikli görselleri otomatik olarak sansürleme imkanına sahip olacak.

Uygulamaya ''Durum'' özelliği geldiği zamandan beri fotoğraf düzenleme araçlarındaki çeşitlilik de artış göstermeye devam ediyor. Buna karşılık olarak WhatsApp, yeni özelliğini kullanıcı tercihine göre iki farklı seçenekle yayınlayacak. 

Bulanıklaştırma Aracı'nı seçen kullanıcılar, hassas fotoğraflara sansür koyabilecek. Ayrıntılı sansür uygulama için de Bulanıklaştırma Aracı'nın boyut ayarlaması yapılarak belirli bir bölgeye sansür uygulanabilecek.

Yeni özellik şu an test aşamasında olduğu için kararlı sürüme ne zaman geleceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Masaüstünde test edilen özelliğin telefonlara gelip gelmeyeceği de henüz kesin değil.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.